66 yaşında 'kitap kurdu' oldu

66 yaşında 'kitap kurdu' oldu

Manisa'da 66 yaşındaki Ayfer Koç, hastalığı nedeniyle evine gönderilen öğretmen sayesinde öğrendiği okuma yazmayla adeta bir "kitap kurdu"na dönüştü.

Manisa'da hastalığı nedeniyle evine gönderilen öğretmen sayesinde okuma yazmayı öğrenen 66 yaşındaki Ayfer Koç, hayalini yıllar sonra gerçekleştirmenin heyecanıyla her gün 2 kitap okuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın destekleri, Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen "Okuma-Yazma Seferberliği"ni televizyondan gören 4 çocuk ve 8 torun sahibi Ayfer Koç, torunundan kendisini kursa yazdırmasını istedi.

Şehzadeler Kaymakamlığının girişimleriyle kursa başlayan ve kalp rahatsızlığı nedeniyle evine öğretmen gönderilen Ayfer Koç, azmiyle okuma yazmayı kısa sürede öğrendi.

Okuryazar olduktan sonra günlük hayatında daha önce yaşadığı zorlukları aşan Koç, hayalini yıllar sonra gerçekleştirmenin heyecanıyla günde 2 hikaye kitabı okuyor.

Şu ana kadar 100'e yakın kitap okuyan ve ve adeta bir "kitap kurdu" olan Koç'u ziyaret eden Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca, Ayfer Koç'a kitap seti ile Türkçe mealli Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Ayfer Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğunda okula gitmek istediğini ama kendisinden küçük kardeşlerine baktığı için ve imkansızlıklardan dolayı okuyamadığını anlattı.

Yıllarca okuma ve yazmayı bilmemenin üzüntüsünü yaşadığını, 58 yıl sonra hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Koç, "Çocukluğumda tek istediğim okula gitmekti ama babam 5 kardeşimi büyütmemi uygun gördü. Yıllarsa okuma yazma hayalime 58 yıl sonra kavuşabildim. Kur'an-ı Kerim'i Arapça okuyordum ama mealini bilmiyordum. Kur'an'da ne demek istediğini anlamak için özelikle okumayı öğrenmek istedim. Artık ilaçlarımın ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını kendim okuyarak uyguluyorum." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.