600 sanatçıdan İsrail'e kültürel boykot

600 sanatçıdan İsrail'e kültürel boykot

İngiltere’de aralarında sinemacıların da bulunduğu 600’den fazla sanatçı terör devleti İsrail’e kültürel boykot gerçekleştireceklerini bir mektup ile ilan etti.

Aralarında Yahudi asıllı Mike Leigh, Ken Loach, Samuel West gibi yönetmenlerin de bulunduğu yazar, müzisyen, oyuncu, senarist gibi bir çok sanat dalından ünlü ismin imzaladığı mektupta “İsrail, savaşını kültürel alanda da devam ettiriyor. Orduları, Filistin’in kültür kurumlarını hedef alıyor ve kültürel faaliyetlerde çalışanların serbest dolaşımını engelliyor… Şimdi bizler de, İsrail uluslararası hukuğa saygı duyup, Filistinliler üzerinde uyguladığı sömürgesel baskıyı sona erdirene dek; Tel Aviv’de Netanya, Aşkelon veya Ariel’de müzik çalmayacağız, ödül kabul etmeyeceğiz, sergi, festival ve konferanslara katılmayacağız, workshop ve atölye çalışması düzenlemeyeceğiz.” denildi.

Sinefesto.com'un haberine göre; boykot hareketini sosyal medyada twitter.com/Artists4PalestineUK ve facebook.com/ArtistsforPalestineUK adreslerinden takip edebilir ve destekleyebilirsiniz.

İşte sanatçıların altına imza attığı o mektup:

600’den fazla sanatçı dostumuzla birlikte İsrail ile bugünden itibaren kültürel ilişkiler bağlamında hiçbir iş ilişkisine girmeyeceğimizi ilan ediyoruz. (duyuruyoruz). İsrail hükümetine bağlı kurumlardan gelecek İsrail’e profesyonel davet ve fon teklifini kabul etmeyeceğiz.

Gazze’de yazın yaşanan savaştan bu yana Filistinliler kendi topraklarında siyasi varlıkları ve geçimleri adına amansız bir saldırıya bir an bile ara verilmeden maruz kaldılar.

İsrail İnsan Hakları Örgütü BT Selem 2014 yılının işgal tarihinin en zalim ve en ölümcül yıl olduğunu söylüyor.
İsrail, savaşını kültürel alanda da devam ettiriyor. Orduları, Filistin’in kültür kurumlarını hedef alıyor ve kültürel faaliyetlerde çalışanların serbest dolaşımını engelliyor.

Batı Şeria’daki yerleşimci kitlelerine kendi tiyatro şirketlerini performans sergiliyor ve yine aynı şirketler kültürel diplomatlar olarak “İsrail” Markasını güçlendirmek için dünya turu organize ediyorlar.

Güney Afrika apartheidinde müzisyenler “Play Sun City”ye gitmeyeceklerini ilan etmişlerdi. Şimdi bizler de, İsrail uluslararası hukuğa saygı duyup, Filistinliler üzerinde uyguladığı sömürgesel baskıyı sona erdirene dek; Tel Aviv’de Netanya, Aşkelon veya Ariel’de müzik çalmayacağız, ödül kabul etmeyeceğiz, sergi, festival ve konferanslara katılmayacağız, workshop ve atölye çalışması düzenlemeyeceğiz.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.