600 metre çapındaki bu göktaşı servet değerinde

600 metre çapındaki bu göktaşı servet değerinde

100 milyon ton ağırlığında değerli Platinyum elementi taşıdığı belirlenen 2011 UW-158 isimli göktaşının maddi değeri 5.4 trilyon dolar...

Bugün Türkiye saati ile 13.00’te üzerinde servet değerinde değerli metaller taşıyan bir göktaşı Dünya’ya 2.4 milyon kilometre uzaklıktan geçecek.

Bu mesafe Dünya’ya en yakın gezegen olan Venüs’ün uzaklığının 30’da 1’ine denk geliyor. NASA tarafından yapılan taramalarda, üzerinde 100 milyon ton ağırlığında değerli Platinyum elementi taşıdığı belirlenen 2011 UW-158 isimli göktaşının maddi değeri 5.4 trilyon dolar.

ABD’nin milli geliri 14.5 trilyon dolar. Göktaşı bu değeriyle ABD’nin milli gelirinin 3’te 1’i kadar. Kanarya Adaları’nda bulunan Slooth isimli gözlemevi, göktaşının geçişini internet üzerinden canlı yayınlayarak herkesin izleyebilmesini sağlayacak. Çapı 600 metre olan göktaşının, Güneş Sistemi’nin daha erken zamanlarında çekirdeğinden parçalara ayrılan daha büyük bir göktaşının parçası olduğu ifade ediliyor. Planetary Resources isimli madencilik şirketi, göktaşlarının üzerindeki değerli madenleri belirlemek için A3R isimli bir uzay roketini Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndermişti.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.