600 İmam Hatipli kardeşliğini pekiştirdi

600 İmam Hatipli kardeşliğini pekiştirdi

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 600 İHL öğrencisi, 'Kardeşim Dedim' projesi kapsamında 'Kefken Yaz Kampı'nda stres attı.

Spor müsabakalarından gece eğlencelerine, sahil yürüyüşlerinden geleneksel el sanatları denemelerine kadar birçok alanda faaliyet yaparak 5 günün tadını çıkaran öğrenciler kampta yeni kardeşliklerin temelini attı.

Türkiye'nin dört yanından gelerek Kefken Yaz Kampı'nda buluşan 250 kız, 350 erkek toplam 600 İmam Hatip Lisesi (İHL) öğrencisi hem stres hem de yeni arkadaşlıkların temelini attılar. ÖNDER tarafından bir araya getirilen öğrenciler, Kocaeli'nin Kandıra İlçesine bağlı Kefken beldesinde 5 günlük kamplarda buluştular. Kampa katılım sağladıkları bölgelerin kamp liderleri olmaları amacıyla eğitimlere tabi tutulan öğrenciler, spor müsabakaları, gece eğlenceleri, sahil yürüyüşleri, geleneksel el sanatları denemeleri ile de birlikte vakit geçirmenin tadını çıkardılar.

Tanıdık isimler de öğrencilere eşlik etti

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen 'Kardeşim Dedim Yaz Kampı'nda, kamuoyunun tanınmış isimleri de öğrencileri yalnız bırakmadı. Sait Çamlıca, Ramazan Kayan, Demet Tezcan, Şerafettin Kalay, Cihan Aktaş, Tarık Tufan ve Ali Osman Karakoç kampa gelerek öğrencilere seminer ve eğitimler verdiler.

Öğrenciler kamp süresince eğitimlerin yanında kitap okuyup müzik dinledi, farklı spor aktivitelerine katılım sağladı ve denize girdiler.

Ödüller sahiplerini buldu

Kampın son gününde gerçekleşen veda gecesinde öğrenciler hep birlikte Filistin ve Bosna marşları ile ilahiler söylediler. Öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilerin sergilendiği, ney dinletilerinin yapıldığı gecede hafta boyunca yapılan turnuvaların da ödülleri dağıtıldı.

Geceye katılım sağlayan ÖNDER Genel Sekreteri Mustafa Canbey yaptığı açıklamada; 'Bu gençler geleceğin aydınlık yarınları olacaklar. Kardeşlik bilincini pekiştirmeleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz ve artık bir ÖNDER geleneği olan Kardeşim Dedim Kampları ile ümmet bilincini güçlendirmeyi ümit ediyoruz. Bu kamplarda Türkiye'nin her köşesinden öğrencimiz var. Adeta bir ülke mozaiği gibiler. Bu gençler doğu-batı, Türk-Kürt-Laz-Çerkez, siyah-beyaz ayırımı yapmayan, sadece İslam ışığında birleşen ve kardeş olan İmam Hatipliler. Kardeşim Dedim Kampları örnek organizasyonlardır. Geleceği, bu kamplarda kardeş olan gençlerin hep birlikte inşa edeceği inancındayız' dedi.

Soma'yı unutmadılar

Kamp süresince pek çok etkinlik yapan öğrenciler Soma'da maden kazasında şehit olanları da unutmadılar. Şehitler için vakit namazlarının ardından topluca dua eden öğrenciler bir de hatim etkinliği başlattılar. Hep birlikte tamamlanan hatimleri başta Soma olmak üzere tüm şehitlerin ruhuna gönderen gençler, bu etkinliklerin devam etmesini dilediklerini ve şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdiler.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.