600 Aileye Soba Yakma Eğitimi Verildi

600 Aileye Soba Yakma Eğitimi Verildi

Niğde’de soba zehirlenmesinin önlenmesi için Sağlık Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, ev ev gezerek soba yakma ve kullanma eğitimi verdi.

Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İtfaiye Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği eğitim programıyla Niğde’de 600 evde eğitim verdi. Niğde Yukarı Kayabaşı mahallesi Topçu sokakta bulunan bir evde eğitim veren ekipler, uygun soba kurulumu ve yakılması, baca temizliği ve olası bir zehirlenmede yapılacak ilk yardımla ilgili eğitimlerde verildi.
 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, eğitimde bilgilendirici yazılı broşürler, işitsel ve görsel eğitim materyalleri hazırlanarak ekiplerin 600 evi tek tek ziyaret ederek bilgiler verildiğini söyledi.
 
Dr. Yücel, “Kömür dağıtımı yapılan ve kömür kullanan haneler, tek tek ziyaret edilmektedir. Yaklaşık 600 haneye gidilerek halkımızın bilgi ve bilinç seviyesi arttırılmış olup, kış boyunca bu eğitimlere evlerde devam edilecektir. Evlerde uygun soba kurulumu ve yakılması, baca temizliği ve olası bir zehirlenmede yapılacak ilk yardımla ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Ayrıca zehirlenme anında olay mahallinden uzaklaştırılması, temiz havaya çıkarılmasının sağlanması, hastanın sıcak tutulması, acil sağlık hizmetlerinin kullanılması, ambulans gelene kadar, kapı ve pencereler hemen açılmalı ve oda havalandırılmalıdır ve hemen 112 Acil servisten yardım istenmelidir” dedi.
 
Karbonmonoksit zehirlenmesinde kısa süre içerisinde tıbbi tedavi alınmaz ise ölümle sonuçlanacağına dikkat çeken Yücel, “ Karbonmonoksit zehirlenmeleri sıklıkla; kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeni ile meydana gelir. Karbonmonoksitle meydana gelen zehirlenmelerde kısa süre içerisinde tıbbi müdahale yapılmazsa, zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir. Karbonmonoksit zehirlenmesinin, mutlaka hastanede tedavi edilmesi gerektiği ve 112 acil telefondan Acil Yardım Servisi aranmalıdır” diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.