6 yıl ve 720 bin denemenin ardından en iyi kareyi yakaladı

6 yıl ve 720 bin denemenin ardından en iyi kareyi yakaladı

Çocukluğundan beri yalıçapkını kuşlarının denize dalarak balık tutması anını gözlemleyen İskoçyalı fotoğrafçı Alan McFadyen (46), en özel kareyi 6 yılın sonunda 720 bininci denemesinde çekti.6 yıl ve 720 bin denemenin ardından en iyi kareyi yakaladı

Büyükbabası Robert Murray’ın yalıçapkını kuşlarının denize dalması anına tanıklık etmesi için ilk kez 40 yıl önce Kirkcudbright yakınlarındaki göl kenarına götürdüğü fotoğrafçı Alan McFadyen, yıllar geçmesine rağmen bu hayalinden vazgeçmedi. 6 yıl boyunca yalıçapkını kuşlarını gözlemleyen ve binlerce kare çeken başarılı fotoğrafçı, kuşların kusursuz dalış anına dair en güzel fotoğrafı 720 bininci denemesinde çekti. 6 yıl boyunca gözlemlerine devam eden McFadyen, 1 yılda ortalama 100 gün boyunca yalıçapkını kuşlarının anını gösteren çekim yaptı.

 Başarılı fotoğrafçı McFadyen konuyla ilgili açıklamasında, “Dünyada böyle bir kareyi yakalayabilecek fazla insan yoktur. Yalıçapkını kuşları, kurşun gibi hızlı dalıyorlar. Bu yüzden en iyi kareyi yakalamak için şans ve sabır gerekiyor” dedi. Kusursuz dalış anını gösteren fotoğraf için sadece McFadyen’in doğru yerde ve şanslı olmasını gerektirmediğini aynı zamanda kuşun da mükemmel olmasını gerektirdiğini kaydederek, “Sık sık oraya gittim ve bir anda 600 fotoğraf çektim. Ancak, şimdi geçmişe bakıyorum ve bu anı yakalayabilmek için binlerce kez fotoğraf çektim. Bu durum benim bu fotoğrafı çekebilmek için ne kadar çok çaba harcadığımı fark etmemi sağladı” ifadelerini kullandı.

 1994 yılında büyükbabasının hayatını kaybettiğini ifade eden İskoçyalı fotoğrafçı McFadyen, “Büyükbabamın fotoğrafa bayılacağından eminim. Keşke görebilseydi. Ailem fotoğrafı görünce büyükbabamın benimle gurur duyduğunu söyledi” dedi.

IHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.