6 yıl sonra aynı acı

6 yıl sonra aynı acı

İsrail'in 27 Aralık 2008'de "Dökme Kurşun" adıyla Gazze'ye başlattığı saldırıların üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen, yakınlarını kaybeden Filistinliler, acılarının dünkü kadar taze olduğunu, saldırıların geride bıraktığı yıkımın etkilerinin ise hala devam

"Dökme Kurşun" saldırılarının 6'ncı yılında Gazzeliler, yaşadıkları acının ve yıkımın etkilerini hala taşıdıklarını ifade etti.

Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi'nde yaşayan Rafet Ebu Şeneb, İsrail'in 27 Aralık 2008'de başlattığı saldırıları bütün ayrıntıları ile hatırladığını ve unutmasının mümkün olmadığını belirtti.

İsrail'in 2008'de "Dökme Kurşun" adını verdiği saldırısında oğlunu kaybettiğini, 2012'deki "Bulut Sütunu" saldırılarında eşinin yaralandığını ve son olarak Temmuz ayında düzenlediği "Koruyucu Hat" saldırısında ise evinin yıkıldığını belirten baba Ebu Şeneb, "Gazzelerin hafızasında, artık daha fazla acı fotoğrafına yer kalmadı" dedi.

"Oğlumun öldüğü gün zihnimde daha dün gibi taze" diyen Semira Hasune isimli Filistinli anne, kendisi için savaşın bitmediğini dile getirdi.

Hasune, "Savaş sanki bir film şeridi ve ne yazık ki bu film şeridi sürekli zihnimde akmaya devam ediyor. Bu kuşak son 6 yılda 3 savaş yaşadı. Bu neslin suçu ne?" diye konuştu.

Said Mehna isimli bir diğer Filistinli ise daha uzun yıllar savaş ve çatışmalardan uzak geçirmeyi temenni ettiklerini dile getirdi.

Mehna, "İsrail saldırılarının geride bıraktığı yaralar iyileşmedi, aksine günden güne arttı. Artık evlerimizin tamir edilmesini istiyoruz" dedi.

İsrail'in 27 Aralık 2008'de Gazze'ye başlattığı ve 23 gün süren saldırılarında 410'u çocuk, 104'ü kadın ve 100'ü de yaşlı olmak üzere bin 436 kişi hayatını kaybetmiş, 5 bin 400 kişi de yaralanmıştı. İsrail söz konusu saldırılarına "Dökme Kurşun" adını verirken İzzeddin el-Kassam Tugayları ise olayı hakla batılın mücadelesi olarak gördüklerini belirterek 'Furkan Savaşı' şeklinde adlandırmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.