6 yaşında dedesine Kur'an okumayı öğretti

6 yaşında dedesine Kur'an okumayı öğretti

Kahramanmaraş'ta 6 yaşındaki İkbal Sena Akmaz, Kuran okumasını öğrettiği 63 yaşındaki dedesi Ali Akmaz ile birlikte hatim yaptı.

Mamaraş Mahallesi'nde yaşayan işçi emeklisi, 7 çocuğu ve 19 torunu bulunan Ali Akmaz eşi Ayşe ile geçen Aralık ayında umreye gitti. Ali Akmaz, yurda döndükten sonra hafta sonları kendisini ziyarete gelen ve 5 yaşında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen torunu İkbal Sena'dan kendisine de Kur'an-ı Kerim öğretmesini istedi.

i37s2_1429098780_6787.jpg

Bunun üzerine torun dedesine Arapça alfabeyi öğretti ve 3 ay süren eğitimin ardından Kur'an-ı Kerim okumasını sağladı. Ailesinin takdirini kazanan İkbal Sena, daha sonra dedesiyle birlikte Kur'an-ı Kerim okuyup hatim yaptı.

Ali Akmaz, Kur'an-ı Kerim okumayı çocuklarından değil de yıllar sonra torunundan öğrendiği için mutlu olduğunu belirterek, "İkbal önce kendisini dinlememi istedi. Ben de alfabeden başlayarak torunumdan ders aldım. Alfabenin ardından 3 ay gibi sürede Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim. Çok sevinçli ve mutluyum. Allah herkese böyle torun nasip etsin" dedi.

İkbal Sena ise harfleri tek tek öğrettiği dedesinin Kur'an-ı Kerim okumasını sağladığı için mutlu olduğunu söyledi.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum