6 Ekim Günü (Bugün) Okullar tatil mi? Yarım Gün mü?

6 Ekim Günü (Bugün) Okullar tatil mi? Yarım Gün mü?

6 Ekim 2016 tarihi, İstanbul açısından son derece önemli bir tarihin yıldönümü. İstanbul'un kurtuluş Günü olan 6 Ekim'de, okullar tatil mi? Yarım gün mü? Eğitim Normal işleyecek mi? Hepsi haberimizde...

6 Ekim 2016 Perşembe günü İstanbul açısından son derece önemli bir tarih. İstanbul'un İngiliz işgalinden kurtuluşuna denk gelen bu önemli günde akıllardaki sorulardan biri de Okulların tatil veya yarım gün olup olmayacağı. Tüm bu soruların cevabını ise Bakan İsmet Yılmaz verdi.

6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu yıldönümü, her sene olduğu gibi bu sene de törenlerle kutlanıyor. Pek çok kez bu gün içerisinde törenler nedeniyle okullar kapalı oluyor ve öğrenciler sadece törenlere gidiyor. Peki bu sene de öyle mi olacak?

6 Ekim 2016 Tatil mi? Yarım Gün mü?

Pek çok öğrenci ve veli, geçmiş yıllardaki gibi 2016 yılında da tatil olacağını düşünse de, maalesef bu sene öyle değil.

6 Ekim Perşembe günü, yani bugün okullar tatil veya yarım gün değil. Her sene olduğu gibi, bu sene de törenler olacak fakat törenlerden sonra ders işlenecek. Bakanlık yaptığı açıklama ile bu konuya son noktayı koydu ve okulların kesinlikle tatil olmadığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde;"Görüldüğü üzere 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu törenleri nezdinde okulların tatil olup olmayacağı akılları karıştırmış durumda.  6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu ile ilgili planlanan törenler uygulanacaktır. Ayrıca uygulanacak törenlerden sonra okullarımız eğitimlerine devam edeceklerdir."

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.