6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu

6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu, EPDK'nın ev sahipliğinde, 25-28 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu ve  Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) ev sahipliğinde 25-28 Mayıs'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek 6. DünyaEnerji Düzenleme Forumu’nda (WFER6), düzenlemelerin, ticari faaliyetlerin esnekliği üzerindeki etkileri ile yenilikçi yaklaşımlar tartışılacak.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenecek forumun açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Forumda, 5 kıtadan, enerji piyasalarını düzenleyen kurumlar, politika yapıcıları, enerji piyasasında faaliyet gösteren şirketler, finans kuruluşları, akademisyenler ve tüketici temsilcileri bir araya gelecek.

WFER'de  ticari faaliyetlerin esnekliği üzerinde düzenlemelerin etkisinin ve yenilikçi yaklaşımların ortaya koyulabileceği örnekler tartışılacak.

Forumun 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek "Değişimden Faydalanma" oturumunda politik bağlam değişimi ve hızlı teknolojik gelişmelerin etkileri ve inovasyonun düzenleyici uygulamaların geliştirilmesindeki rolü ele alınacak.

Oturumun moderatörlüğünü, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanı Alparslan Bayraktar yapacak. Oturuma, Avrupa Komisyonu İç Enerji Piyasası Müdürlüğü Bölge Direktörü Klaus Dieter Borchardt, Oregon Kamu Hizmetleri Komisyonu Başkan Yardımcısı Susan Ackerman, Mısır Elektrik Düzenleme Kurumu İcra Kurulu Başkanı Hafez El Salmawy ve Dünya Enerji Konseyi Başkanı Marie-Jose Nadeau da konuşmacı olarak katılacak.

WFER programında, "Değişimden Faydalanma" ekseninde gerçekleştirilecek diğer oturumlarda ise  enerji piyasalarında inovasyonun desteklenmesi, akıllı şebekeler ve sistemler, dağıtım şirketlerinin gelecekteki rolü ve talep tarafı katılımınınenerji piyasaları üzerindeki etkileri başlıkları ele alınacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.