6 bin 347 minibüse kamera

6 bin 347 minibüse kamera

İstanbul Minibüsçüler Odası ve Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da 6 bini aşkın minibüse kamera sistemi kuruyor. Kurulacak sistem sayesinde tüm minibüsler, hem İBB hem de Minibüsçüler Odası tarafından 7/24 takip edilecek.

Özgecan Arslan’ın aracına bindiği minibüs şoförü Suphi Altındöken tarafından vahşice öldürülmesinin ardından minibüs ve otobüs taşımacılığında denetim konusu yeniden gündeme geldi. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Minibüsçüler Odası ortak bir çalışma yürüterek İstanbul’da yolcu taşıyan, kayıtlı 6 bin 347 minibüse kamera sistemi kuruyor.

KAMERA SİSTEMİ ŞART

Cinayetin işlendiği dolmuşun Mersin-Adana arasındaki 80 kilometrelik mesafede yolcu taşıdığını belirten İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Koray Öztürk, araçlarda kamera sisteminin önemli bir caydırıcılık işlevi göreceğini ifade etti. Öztürk, “Söz konusu dolmuşta kamera olsaydı zanlı bu kadar rahat cinayet işleyemezdi’’ dedi. Türkiye’de birkaç kişinin bir araya gelerek kurdukları kooperatifle ulaştırma sektörüne girebildiğini belirten Öztürk, “Kooperatif kurmak o kadar kolay olmamalı" dedi.

7/24 DENETİM GELİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapacakları çalışma ile İstanbul’da 6 binin üzerinde minibüste kamera sistemine geçileceğini kaydeden Öztürk, “İstanbul’da görev yapan minibüsler 7/24 denetlenecek’’ dedi. Öztürk, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Minibüsçüler Odası ve İBB ile ortak seminerler düzenleyerek şoförleri eğitimden geçirdiklerini kaydetti.

Öfke testini geçemeyene şoförlük yok

Özgecan Aslan’ın bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülmesi tüm Türkiye’de nefretle kınanırken, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu yeni bir karar aldı. Artık şoförler ‘öfke kontrolü ve stres testi’nden geçmeden, direksiyon başında çalışamayacak. Bunun yanında, toplu taşıma aracı kullanacak olanların da sabıka kayıtları incelenecek. Türkiye’yi yasa boğan ‘Özgecan’ cinayetinin kendilerini çok üzdüğünü belirterek, Özgecan’ın ailesine ve yakınlarına taziye dileklerini sunan Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Özmeriç, “Ahilik geleneğinde en önemli unsurlardan birisi de ‘emanet’ bilincidir. Şoför, aracına binen her yolcuyu kendisine emanet olarak görmelidir” dedi.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.