57 balıkçıya 53 bin lira para cezası

57 balıkçıya 53 bin lira para cezası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekiplerince, 2013'ün son haftasında İstanbul'da 483 noktada gerçekleştirilen denetimlerde 57 iş yerine 53 bin lira idari para cezası kesildi

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2013 yılının son haftasında İstanbul'da balık satan, avlayan ve depolayan 483 noktaya denetim gerçekleştirildi. Eğitim ve denetim programı kapsamında gerçekleştirilen su ürünleri denetimlerine İstanbul İl Müdürlüğünde görevli denetim elemanlarının yanında Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Edirne, Çanakkale, Düzce, Kocaeli, Kırklareli, İzmir, Karabük, Sinop, Sakarya ve Zonguldak il müdürlüğünden de görevli elemanlar katıldı.

Eğitim ve denetimlerde su ürünleri mevzuatı ile bölgenin önemli balık türleri, av araçları ve denetim konuları, teorik ve uygulamalı olarak ele alındı. İstanbul'da geniş kapsamlı ve eş zamanlı gerçekleştirilen denetimler, deniz, karaya çıkış noktaları, balıkçı gemileri, yol güzergahları, balık hali, işleme tesisleri, soğuk hava depoları, nakil araçları ile perakende satış yerlerinde yapıldı.

Denetimlerde asgari avlanma boyunun altında olduğu tespit edilen 8 bin kilogram beyaz kum midyesi, bin 613 kilogram lüfer, bin 726 kilogram istavrit, 690 kilogram tekir, 270 kilogram mezgit, 206 kilogram bakalyaro, 63 kilogram kılıç, 46 kilogram kalkan, 14 kilogram karagöz, 12 kilogram kefal, 3 kilogram eşkina ve 2 kilogram barbunya balığı olmak üzere toplam 12 bin 645 kilogram su ürünlerine el konuldu. 57 iş yeri/kişiye 53 bin lira idari para cezası kesilirken, bir balıkçı gemisinin ruhsatına 1 ay el konuldu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.