56 TIR 'Kimse Yok Mu' diyen Suriyeliler için yola çıktı

56 TIR 'Kimse Yok Mu' diyen Suriyeliler için yola çıktı

Kimse Yok Mu Derneği, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi'nin (AFAD) başlattığı 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında Türkiye'nin dört bir yanından yardımsever vatandaşlar tarafından doldurulan 56 TIR'ı Kilis'te buluşturdu.

İlkay Göçmen'in haberi:

 4 milyon TL'lik insani yardımı taşıyan TIR'lar, dualar ve gözyaşları eşliğinde mazlum Suriyeli vatandaşlara ulaştırılmak üzere uğurlandı.

Kilis'te buluşan TIR'lardaki malzemelerin, bölgede yaşayan Suriyelilere ulaştırılmasından önce tören düzenlendi. Dernek gönüllüleri ve Suriyelilerin buluştuğu törende konuşan Kimse Yok Mu Yurtiçi Yardımlar Koordinatörü Emin Çalhanoğlu, kampanya kapsamındaki ikinci organizasyonu gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ülkenin dört bir yanından 56 TIR'ın geldiğini anlatan Çalhanoğlu, "Gerek yurt içi gerekse sınırın tampon bölgesine 307 adet TIR ve 55 milyon TL'lik bir yardım ulaştırılmış oldu. Şubelerimizin bulunduğu 40 ilden toplanan yardımları da 6 farklı noktada organizasyonunu yaparak Kilis'e ulaştırmış olduk. Türkiye'ye sığınmak zorunda kalmış Suriyelilere umut olmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bugün itibariyle malzemelerin içerisinde 600 tonluk un, 200 ton kuru gıda, 25 ton süt, 3 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak hijyen paketi, çadır, giyim malzemesi ve ayakkabıdan oluşan 4 milyon TL'lik insani yardım malzemesi bulunuyor. Yardım hem tampon bölgede yaşayan, hem Kilis'in içerisinde bulunan, sürekli, dönemsel olarak yardım yaptığımız ailelere ve yine Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçesiyle Gaziantep'in Nizip ilçesindeki insanlara ulaştırılacak." şeklinde konuştu.

Kampın dışında kalan Suriyelileri de kayıt sistemi ile takip ettiklerini vurgulayan Çalhanoğlu, "3 yıllık süreç içerisinde 117 bin mülteciye yardım yaptık. Bundan sonra da hamiyetperver insanlarımızın kampanyaya göstereceği desteklerle yardımlarımız devam edecek." diye konuştu. Çalhanoğlu, Suriye'ye bayram harçlığının 10 TL'sini gönderen Konyalı bir çocuğun da mektubunu katılımcılarla paylaştı.

Törende konuşan Kilis Vali Vekili Tolga Toğan da 56 TIR malzemenin Suriyeli mazlumlara ulaştırılacağını kaydetti. Suriye'de insanlık dramının ortaya çıktığı günden bu yana gösterilen özveriye dikkat çeken Toğan, olağanüstü çaba ve gayret gösterildiğini belirtip, Suriyelilerin dertlerine derman olunmaya çalışıldığını vurguladı. Sivil toplum örgütlerinin de ellerinden gelen çabayı gösterdiğini aktaran Toğan, yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, topluca dua edildi. Dua edilirken bazı Suriyelilerin gözyaşı döktüğü görüldü. TIR'lar daha sonra Suriyelilere ulaştırılmak üzere alandan hareket etti. Suriyeli çocuklar da giden TIR'ları el sallayarak uğurladı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.