5,5 milyon evsiz çocuk büyük sorumluluk

5,5 milyon evsiz çocuk büyük sorumluluk

Suriye'deki savaşın çocuklar üzerindeki etkilerini değerlendiren UNICEF, evsiz kalan 5,5 milyon çocuğun büyük sorumluluk olduğunu belirtti

BEYRUT - Suriye'deki savaşın çocuklar üzerindeki etkilerini değerlendiren UNICEF, BMMYK gibi uluslararası yardım kuruluşları, evsiz kalan 5,5 milyon çocuğun uluslararası camia için büyük sorumluluk oluşturduğunu bildirdi.
 
Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) temsilcileri ile uluslararası yardım faaliyeti yürüten pek çok kurum Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Suriye'deki savaşın çocuklar üzerindeki etkilerini değerlendirdi.
 
Uluslararası yardım kuruluşları düzenledikleri basın toplantısında, Suriye'de 3 yıldır süren savaş nedeniyle evsiz kalan 5,5 milyon çocuğun uluslararası camia için büyük sorumluluk oluşturduğuna vurgu yaptı. 
 
Evsiz kalan milyonlarca çocuğun sağlık durumlarının iyi olmadığı, psikolojik sıkıntılar yaşadıkları ve okula gidemediklerinin dile getirildiği toplantıda konuşan UNICEF Genel Direktörü Anthony Lake, Suriye krizine acilen ve nihai bir çözüm bulunmasının gerekliliğine işaret etti. Lake, "Dünya 2 sene önce, bugün yaşanan yıkımın boyutunu idrak edebilseydi,  bu krize çözüm bulmak için daha çok şey yapardı" dedi.
 
Lake, savaşın bir yıl daha devam etmesi durumunda durumun hem Suriye hem de komşu ülkeler için daha kötü olacağına işaret etti.
 
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ise savaştan kaçan Suriyelilere özellikle de çocuklara tüm sınır kapılarının açılması gerektiğini belirterek, "Çocukların savaştan kaçarken denizde boğularak ölmelerine izin veremeyiz. Evsiz kalan 5,5 milyon çocuk korunmayı, tedavi edilmeyi ve okumayı hak ediyor. Onlara bu yardımı sunmalıyız" diye konuştu.
 
Save The Children (Çocukları Kurtarın) isimli yardım kuruluşunun yönetim kurulu başkanı Justin Forsyth, yaklaşık 3 milyon çocuğun okula gidemediğini dile getirerek, "Çocukların eğitimden yoksun kalması, ülkeyi yönetecek olan neslin ve dolayısıyla da Suriye'nin geleceğinin yok olması anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.