530 bin aile yerinden oldu

530 bin aile yerinden oldu

Irak'ta şiddet olayları nedeniyle ülkenin çeşitli kentlerinden göç eden ailelerin sayısı Mart ayı içinde 9 bin artarak 530 bine ulaştı.

Göç ve Göçmenler Bakanlığı Sözcüsü Settar Nevruz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Resmi kayıtlara göre, şiddet olayları nedeniyle ülkenin çeşitli kentlerinden göç eden ailelerin sayısı, Mart ayı içinde 9 bin artarak 530 bine ulaştı" dedi. Nevruz, Şubat ayında bu sayının 521 bin olduğunu hatırlattı.

Terör örgütü DAEŞ'in elinden kurtarılan bölgelere ailelerin dönmeye başladığını dile getiren Nevruz, "Ancak, buna karşılık çatışmaların olduğu Salahaddin ilinden daha güvenli bölgelere yeni göçler sözkonusu" dedi.

Sözcü ayrıca, "Bu sayının teröristlerin elindeki bölgelerin özgürleştirilmesiyle birlikte azalmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Göç ve Göçmenler Bakanlığı Sözcüsü, BM'nin sunduğu yardımların sorunların büyüklüğü karşısında yeterli olmadığına işaret etti.
Irak'ta çatışmalar nedeniyle göç eden ailelere Kızılhaç ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) gibi uluslararası kurumların yanı sıra Irak Kızılayı ve Göç ve Göçmenler Bakanlığı tarafından yardım yapılıyor.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.