52 STK’dan Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası

52 STK’dan Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası

'Suriyeli Çocukların Yanında Ol' ve 'Komşuluk Hakkı İçin' adıyla Sivas’ta 52 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek yardım kampanyası başlattı.

Geçtiğimiz yıl başlatılan kampanyanın devamı niteliğindeki yardım kampanyası için açılan kermes 30 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

Atatürk Caddesi Tarihi Taşhan’da açılan kermes vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Memur-Sen öncülüğünde Sivas’ta faaliyet gösteren 52 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği kermes sonrası toplanan yardımlar Suriyeli çocuklara ulaştırılacak. Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı, yaptığı açıklamada, 17-30 Ocak tarihleri arasında Suriyeli çocuklar için 2. yardım kampanyasını başlattıklarını belirterek, kampanya sonrası sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ne kadar yardım toplandığını kamuoyuyla paylaşacaklarını aktardı. Anlı, "Suriyeli kardeşlerimizin yaralarına bir nebze olsun merhem olabilirsek, çocuklara bir elbise, ayakkabı, çorap alınması noktasında yardımcı olabilirsek bizler çok mutlu oluruz. İnşallah Sivaslılar da kampanyamıza bu süre içinde destek olur.” şeklinde konuştu.

SİVAS BELEDİYESİ’NDEN SURİYELİ MÜLTECİLERE YARDIM

Bu arada, Sivas Belediyesi de Suriyeli mültecilere yardım elini uzattı. Sivas Belediyesi tarafından Suriye'deki iç savaş dolayısıyla Türkiye’ye sığınan mültecilere gıda bankası aracılığıyla yardım gönderildi. Hayırsever iş adamları ve vatandaşların katkısıyla 1 kamyon dolusu battaniye, kazak, kaban ve diğer giysi malzemeleri Kilis'teki koordinatör valiliğe gönderildi.

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Kardeşlik ve Komşuluk Hakkı İçin' başlığı altında başlatmış olduğumuz, daha önce ilaç göndermiş bulunduğumuz, Suriye'deki sıkıntılardan kaynaklanan sebeplerle o bölgeden geçip Türkiye'ye sığınan kardeşlerimize ulaştırılmak üzere belediyemiz bünyesinde yapılan organizasyon neticesinde 2 bin 500 adet yeni kazak, 300 adet battaniye ve ikinci el ama kullanılabilir durumda olan kaban ve kazakları bölgedeki koordinatör valilik emrine ki vali Sayın Veysel Dalmaz'dır. Bu malzemeleri gönderiyoruz. İnşallah bunlar orada kışta kıyamette kardeşlerimizin imdadına yetişecektir. Diğer bu tür yardımları yapanlara örnek de teşkil etmektedir. Bize bu malzemeleri temin eden hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde mülteciler için ilaç kampanyası da başlatacağız.” şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.