50 Yaşından Sonra İşaret Diliyle Kur'an Okumayı Öğreniyorlar

50 Yaşından Sonra İşaret Diliyle Kur'an Okumayı Öğreniyorlar

Bursa’da, işitme engelli vatandaşlar işaret diliyle Kur'an-ı kerim okumayı öğreniyor.

Yaşları 25 ila 50 arasında değişen işitme engelli vatandaşlar işaret diliyle Kur'an-ı kerim okumanın sevincini yaşıyor. Hayatlarında ilk defa işaret diliyle Kur'an-ı kerim okuyan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Engelli vatandaşlar, eskiden böyle kurslar olmadığı için mukaddes kitabımızı öğrenemediklerini, namaz kılarken bile Kur'an-ı kerim okuyamadıklarını söyledi. Osmangazi Müftülüğü tarafından açılan kurslar sayesinde artık Kur'an-ı kerim okuyabildiklerini ifade eden işitme engelliler, kurslarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Osmangazi Müftülüğü'ne bağlı Pınarbaşı Kursu'nda kadın kursiyerler işaret diliyle eğitim görüyor. İşitme engellilere işaret diliyle Kur'an-ı kerim öğreten Ayşe Köse, “2 yıl önce işaret dili kursuna gittim. İşaret dili ile ders vermeye başladım. 7 işitme engelli öğrencim var. Kısa sürede Kur'an-ı kerim okumayı öğrendiler. Bunun yanında ilahi de öğrendiler. İlk başlarda korkuyorlardı. Şimdi o korkularını yendiler. Çok güzel öğreniyorlar. Engelliler normal öğrencilerden daha hızlı öğreniyor. 2 ayda Kur'an-ı kerim okumayı öğreniyor ve sureleri ezberliyorlar. Biz bu yola çıktık. İnşallah faydalı olacağız. Sizin onları anladığınızı gördüklerinde daha çok şevke geliyorlar. Öğrenmeye çok hevesliler. Ben 3 gün kursa gelin diyorum, onlar 5 gün geliyor” dedi.
 
Kursa devam eden işitme engelli Rahime Çağlar, “Haftada 3 gün kursa geliyorum. Bir yıldır devam ediyorum. Kur'an-ı kerim öğrenmek çok kolay. Okumayı çok seviyorum. Daha önce okumayı hiç bilmiyordum. Şimdi Fatiha, Nasr ve İhlas sürelerini ezbere biliyorum” şeklinde konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.