50 aile 300 baş sığır sevinci yaşadı

50 aile 300 baş sığır sevinci yaşadı

Ankara'nın Bala ilçesi Kesikköprü köylülerinin kurduğu kooperatife Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından; 300 baş sığır, 50 aile teslim edildi.

Hem et hem de süt verimi yönüyle iyi bir ırk olan kombine verimli simental ırkı 4-7 aylık gebe düveler İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin danışmanlığında 5 ayrı ilden 2,5 ay süren titiz bir çalışmanın sonucunda seçilerek Ankara’ya getirildi. Seçilen 300 baş hayvan, kura çekimi sonucu kooperatif üyesi sahiplerini buldu. Kooperatif üyesi olan ve hayvan alanlar arasında daha önce hayvancılıkla uğraşanların yanı sıra ilk defa büyükbaş hayvancılık yapacak olanlar, kadın çiftçiler ve üniversite mezunları da bulunuyor. Kura çekiminde kooperatif üyelerinin neşesi ve heyecanı gözlerinden okunurken, kura çekerek hayvanları belli olan kooperatif üyeleri hayvanlarını yine proje kapsamında yapılan ahırlarına götürdü.

7 YILDA ÖDEYECEKLER

Kooperatif üyeleri projenin toplam tutarı olan 2 milyon 880 bin TL’yi yüzde 3 faizle 7 yılda ödeyecek. İlk yıl hiçbir ödeme yapmayacak, ikinci yıl ise sadece faiz ödemesi yapacak olan ortaklar, sonraki borçlarını da 5 eşit taksitler halinde geri iade edecek.

Kooperatif üyelerine verilen düvelerin gebelik muayeneleri ultrason cihazı ile yapılarak gebeliği tespit edilip, aşılamaları yapıldıktan, herhangi bir metal yutması sonucunda hayvanın zarar görmemesi için mıknatıs yutturulduktan ve hayat sigortaları yapıldıktan sonra sahiplerine dağıtıldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.