5 tanka tek başına kafan tutan kahramanın kim olduğu ortaya çıktı

5 tanka tek başına kafan tutan kahramanın kim olduğu ortaya çıktı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi elinde bayrakla sokağa çıkan ve beş tankın önüne korkusuzca dik duran ve Türkiye tarafından merak edilen kahraman Çaykaralı çıktı.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanımızın daveti ile sokağa çıkan ve Çankaya Köşkü girişinde elinde bayrağı ile tanklara korkusuzca direnen Çaykara’nın Yeşilalan Mahallesinden Yaşar Yaldız olduğu anlaşıldı.
 
Darbe girişimi gecesi Ankara’da elinde bayrakla sokağa çıkan Çaykaralı Yaşar Yaldız beş tane tankın önüne çıktı. Tankların üzerine gelmesine rağmen Yaldız yerinden kımıldamadı. Son olarak yere yatan Yaşar Yaldız, tanklardan inen askerler tarafından yolun kenarına çekilmeye çalışıldı.

Yaşar Yaldız “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa çıktığını, Türkiye’nin geleceğinin söz konusu   olduğu bilince ile her şeyi göz önüne alarak tankların önüne çıktığını söyledi”. Olayın Çankaya Köşkü girişinde meydana geldiğini anlatan Yaşar Yaldız “Vatan için Millet için Devlet Başkanımız için o gece ölümü göze alarak herkes gibi soka çıktığını ifade ederek olay gecesi Çankaya Köşkü girişine doğru tankların geldiğini gördüm. Ben de elimdeki bayrağı alarak tankları durdurmak için önlerine geçtim. Tankları bir an olsun durdurdum. Arkadan gelen tank yan taraftan geçti. İçindeki askerler beni zorla tutarak yan tarafa bıraktı. Yaklaşık 50 metre arkamda ise Özel harekat Polisleri vardı. Bir anlık tankları durdurmam bekli de bir çatışmayı engelledi” dedi. Yaşar Yaldız sözlerine “Her ne olursa olsun ve hangi şartlarda olursa olsun vatan millet söz konusu olunca gerisi teferruattır. Vatan için Millet için yine aynı duygularla aynısını yaparım” dedi.
 
Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.