5 milyon hayvan var kurban sıkıntısı olmaz

5 milyon hayvan var kurban sıkıntısı olmaz

Bakanlık, yılda 840 bin büyükbaş, 2.3 milyon küçükbaşın kurbanlık olarak kesildiğini bildirerek, potansiyelin ihtiyacın üzerinde olduğuna dikkat çekti.

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca, mevcut kurbanlık hayvan potansiyelinin öngörülen ihtiyacın üzerinde olduğu ve kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacağı bildirildi. Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık hayvan varlığı tespiti çalışmalarının tamamlandığı belirtilerek, kurbanlık hayvan şartlarını haiz büyükbaş hayvan varlığının 1 milyon 230 bin, küçükbaş hayvan varlığının ise 3 milyon 830 bin baş olarak tespit edildiği kaydedildi. Son üç yılın ortalama değerlerine göre Türkiye'de yılda 840 bin büyükbaş, 2 milyon 300 bin küçükbaş hayvanın kurbanlık olarak kesildiği dikkate alındığında mevcut kurbanlık hayvan potansiyelinin öngörülen ihtiyacın üzerinde olduğuna işaret edilen açıklamada, kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacağı ifade edildi. 

BUNLARA DİKKAT EDİN

Açıklamada, şunlar kaydedildi: ? Vatandaşlar kurbanlık alırken kulak küpesi bulunan, öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlardan seçmeye, çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlarla gebe veya yeni doğum yapmış, damızlık değeri yüksek dişi hayvanları kurbanlık olarak seçmemeye özen göstermelidir.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.