5. Hamsi Şöleni’nde 10 ton hamsi dağıtıldı

5. Hamsi Şöleni’nde 10 ton hamsi dağıtıldı

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) ve Konak Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 5. Hamsi Şöleni’nde tavalarda kızartılan 10 ton ekmek arası hamsi ikram edildi.

 Karadenizliler, gün boyu yöresel şarkıları eşliğinde doyasıya horon tepti. Horona, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adayı Binali Yıldırım da eşlik etti.

İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda sabah saatlerinden hava kararıncaya kadar süren 5. Hamsi Şöleni’nde, Karadenizli sanatçılar sahne aldı. Kemençeler eşliğinde horonlar tepildi. Karadeniz’in yöresel ürünleri sergilendi ve satışa sunuldu. Sinop’tan Rize’ye, Zonguldak’tan Trabzon’a, Karadeniz’in tüm güzelliklerinin bir araya geldiği şölende, Karadeniz’den gelen 10 ton taze hamsi de afiyetle yendi. Hamsi yemek isteyenler sıraya girerek uzun kuyruklar oluşturdu.

Etkinliğe, Karadenizlilerin yanı sıra Türkiye’nin en doğusundan en batısına kadar bütün illerden katılım oldu. Vatandaşların yanı sıra şölene siyasiler de büyük ilgi gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP Büyükşehir adayı Murat Taşer, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da etkinliğe katıldı. Kocaoğlu ve Yıldırım, farklı saatlerde şenlik alanına geldi. Şenliği düzenleyen EKAF Başkanı Aydın Özyar, Karadeniz insanının doğasında çalışmak, paylaşmak olduğunu belirterek, bu bölgenin insanının ülkenin çimentosu olduğunu söyledi.

Özyar, şenliğe katılanların Karadeniz’in hamsi, horon, çay gibi birçok ürününü bir arada bulabileceğini belirterek, kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Etkinliğin, Türkiye’nin umut tablosu olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da "80 vilayetten hemşehrilerimizin buluşmasıyla ülkemizin birlik beraberliğine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin en aydınlık kentinde, İzmir’den Anadolu’ya bir ışık gibi doğmak istiyoruz. Ne mutlu ki bu kentte barış ve birlik beraberlik içinde yaşıyoruz. Tüm emeği geçenlere, sebep olanlara, ülkede birlik ve beraberliği isteyenlere, hepinize kucak dolusu sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

AK Parti İzmir Büyükşehir adayı Binali Yıldırım ise konuşmasında, rakibi Kocaoğlu’nu eleştirdi. Kocaoğlu’nun bir konuşmasında söylediği, ‘İzmir’de trafik sorunu vardır. Bu bir siyasi sorundur’ sözlerine gönderme yapan Yıldırım, “Bize diyorlar ki İzmir’de ne yapacaksınız? Bizim cevabımız hazır. Bölünmüş yollara, hava yollarına bakın. Bizim o zaman ne yapacağımızı daha iyi anlarsınız. Rakip aday diyor ki ‘İzmir’de trafik sorunu var. Bu siyasi bir sorundur. İlk defa trafik sorununa da siyasi sorun dendiğiyle karşılaştık. Biz buraya yarım saat adım adım ilerleyerek geldik. Madem bu trafik sorunu siyasi ise birkaç ay kaldı. İzmir bu sorunu halledecek. İzmir’in trafik sorunu da çözülecek.” dedi.

Yıldırım, İzmir’de boş laf söylemeye değil hizmet yapmaya talip olduklarını belirtti. Yıldırım, Hamsi Şenliği’nde horon tepti, Kızılay aracında kan bağışında bulunup, hamsi ekmek yedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.