5 günlük hava durumu tahmini

5 günlük hava durumu tahmini

Bugün, hava sıcaklığı Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde 1 la 3 derece azalacak, diğer kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacak. 5 günlük hava durumunu ise haberimizde öğrenebilirsiniz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Trakya, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Osmaniye, Adana'nın doğusu, Hatay kıyıları ile gece saatlerinde Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun ve Trabzon; öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar Ordu, Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgar ise kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey yönlerden, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Orta ve Doğu Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ
Yağışların; sabah saatlerinde Giresun ve Trabzon; öğle saatlerinden itibaren gece saatlerine kadar Rize, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

SABAH

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.