5 çocuktan 1'i yardıma muhtaç

5 çocuktan 1'i yardıma muhtaç

BM Çocuklara Yardım Fonu (Unicef), Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 5 çocuktan 1'inin insani yardımdan yoksun olduğunu belirtti.

Unicef, yazılı açıklamasında, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki iç savaş nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğünü hatırlatarak korku içinde yaşayan 2,5 milyondan fazla çocuğun tamamen insani yardıma muhtaç olduğunu belirtti.
 
Açıklamada Unicef, ağır yetersiz beslenme sorunu yaşayan 5 yaşın altındaki 5 bin çocuğun da tedavi göremediğine dikkati çekti.
 
Ülkedeki ekonomik durum, yollara barikat kurulması, yağmalama eylemleri ve insani yardım kuruluşlarını hedef alan saldırılar nedeniyle 620 bin kişinin temel sağlık hizmetlerinden yararlanamadığını kaydeden Unicef, 250 bin kişinin içme suyuna erişiminin bulunmadığını ve 33 bin çocuğun da kızamık aşısı olmadığını vurguladı.
 
Unicef, bu yıl ortalama her gün en az 1 çocuğun öldürüldüğü ya da işkenceye maruz kaldığını açıkladı. Yardım kuruluşu, ülkedeki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 500 bin çocuğun evinden kaçmak zorunda kaldığını da belirtti.
 
Açıklamada, Unicef'in Batı ve Orta Afrika Genel Müdürü Manuel Fontaine, tecavüze uğrama ve cinayete kurban gitme riskiyle karşı karşıya bulunan birçok öğretmen, doktor ve yardım kuruluşu görevlisinin her gün çocuklar için hayatını tehlikeye atarak çalıştığını hatırlattı.
 
Tüm tehditlere rağmen ülkedeki yaklaşık 1,4 milyon kişiye ilaç yardımı, 1 milyondan fazla çocuğa da çocuk felci aşısının yapıldığı, ailelerin sıtmadan korunabilmesi için yaklaşık 550 bin cibinlik dağıtıldığı ve yetersiz beslenen 22 bin 300 çocuğun tedavi edildiği kaydedildi.
 
Unicef, 2015'te de acil yardım programlarını sürdürebilmek için uluslararası topluma yardım çağrısında bulundu.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.