5 bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camii ibadete açıldı

5 bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camii ibadete açıldı

Adana’nın Kozan ilçesinde 1998 yılında temeli atılan 5 bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camii düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Binlerce vatandaşın katıldığı açılış programda Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi. Hoca Ahmet Yesevi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Hulusi Yavuz, 28 Nisan 1998 tarihinden bugüne caminin yapımı için 953 bin 157 lira para toplandığını, giderin ise 970 bin 701 lira olduğunu söyledi. Yavuz, 15 yıldır yapımı devam eden 242 bin lira borcu bulunduğunu kaydetti.

İlçe Müftü Vekili İbrahim Öztürk ise cami için başlattıkları kampanyada müftülük olarak 102 bin TL yardım topladıklarını kaydetti. Müftü Vekili İbrahim Öztürk; “Bir Seccade de Senden Olsun’ kampanyası ile camimize 102 bin lirası topladık. Yardımlarımızı toplarken kendi ve yanındaki arkadaşının harçlığını birleştirip elli lirası vererek bizimde bir seccademiz olsun diyen öğrenciler gördük. Bazı vatandaşlarımızdan yardım alırken çok üzüldük. Çünkü kendileri yardıma muhtaç olduğu halde camimize elindeki son parasını verdi. Camimizin yapımına vesile olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Caminin yapımına katkıda bulunan herkese teşekkür eden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise “Bugün kutsal bir mabedin açılışını yapıyoruz. Bu camimizin yapımında başta dernek başkanımız olmak üzere emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İl Müftüsü Arif Gökçe de şunları söyledi: “Hoca Ahmet Yesevi Camimizin açılışının ilçemizde gerçekleşmesi bizleri mutlu ediyor. Muhtaç olmalarına rağmen ‘bir metrekare seccade de benim olsun’ diyebilecek kadar yürekli insanları görüyoruz. Camimizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili de 5 yıllık görev süresi içinde çalıştığı 3 müftünün de caminin yapımında katkısı olduğunu vurguladı. Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Sevgili, “Cami ve buna benzer hayırlara vesile olanların amel defteri hiçbir zaman kapalı olmayacaktır. Sadece cami yapmak yetmiyor bunları iyi korumak gerekir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 bin kişilik Hoca Ahmet Yesevi Camii’nin açılışı törenle gerçekleşti. Öte yandan caminin kalan üç minaresinin yapımı ve borçların ödenmesi için kampanyanın devam ettiği kaydedildi.

Cihan