5. Arapça Yarışmaları başladı

5. Arapça Yarışmaları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen, 5. Arapça Yarışmaları'nın büyük finali Eskişehir'de başladı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Spor Salonu'nda başlayan etkinlikte, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında yaşamını yitirenler için Türkiye genelinde bütün imam hatip liselerinde okunan hatimlerin ve Yasin-i Şerif'lerin duası yapıldı.

Uluslararası Arapça Yarışmaları Genel Koordinatörü Muhammed Ağırakça, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki imam hatip liseleri öğrencilerine Arapça'yı sevdirmek ve eğlenceli taraflarını öğretmek için yarışmalar düzenlediklerini anlattı.

Türkiye'nin tüm kentlerindeki imam hatip liselerindeki öğrencilerin önce kendi arasında bilgi, şiir okuma ve metin canlandırma ile kaligrafi dalında yarıştıktan sonra dereceye girenlerin Eskişehir'deki büyük finale geldiğini belirten Ağırakça, şöyle konuştu:

"Eskişehir'de iki gün sürecek etkinlikte 27 okuldan 54 öğrenci 4 kategoride yarışacak. Yarışmalarımızda öğrencilerimiz bilgilerini sınayacak. Arap edebiyatının önde gelen eserlerini sergileyecekler. Ayrıca Soma'daki olay millet olarak yüreğimizi dağlayan bir faciaydı. Bu nedenle yarışmadaki içindeki bazı müzikal etkinliklerimizi programımızdan çıkardık. Öğrencilerimiz Soma'da hayatını kaybeden şehitlerimiz için dua edecek. Bu etkinlikte imam hatip lisesi öğrencilerinin farkını göreceğiz. Öğrencilerimizin yakıp yıkmadan ölenlerimizin arkasından kendi kültür ve geleneğimize uygun şekilde onları anarak, dualar okuyarak göndermek istiyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalik Baş ise yarışacak öğrencilerin 636 okuldan 11 bin 870 öğrenci arasından rakiplerini eleyerek Eskişehir'e geldiğini ifade ederek, "Tüm öğrencilerimizi şimdiden birinci ilan ediyorum. Öğrencilerimizin bundan sonraki süreçte de başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Etkinliğe, AK Parti Eskişehir Miletvekili Salih Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen imam hatip lisesi öğrencileri katıldı.

İki gün devam edecek yarışma, Katar, Kuveyt, Cezayir, Tunus, Fas, Suud-i Arabistan, Filistin, Suriye ve Irak'tan akademisyen, edebiyatçı ve fikir adamlarının katılacağı ödül töreniyle sona erecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.