4/C'lilerin kadro umudu devam ediyor

4/C'lilerin kadro umudu devam ediyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 4/C'lilerin statüsüyle ilgili, "Bu konuyla ilgili 'şu olsun' diye verilmiş bir karar yok. Ama umut devam ediyor" diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 4/C'lilerin statüsüyle ilgili, "Bu konuyla ilgili 'şu olsun' diye verilmiş bir karar yok. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e verdiğimiz raporda, 4/C'lilerin 4/B kadrosuna geçirilmesini ilettik. 4/B imkansız ve olmayacaksa 4/D'ye de razıyız, yeter ki '4/C'den kurtulsunlar' diye bir talep yansıttık. Bu talebimizi de sayın Başbakan ile görüşeceğiz" dedi.

AA muhabirine açıklama yapan Gündoğdu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 4/C'lilere ilişkin Maliye Bakanlığı olarak bir çalışmalarının olmadığı yönündeki açıklamasının gayet normal olduğunu söyledi.

Gündoğdu, 4/C'lilere kadro konusunun toplu sözleşme masasına taşıdıkları önemli maddelerden biri olduğunu anımsattı.

4/C'lilerin statüsüyle ilgili işveren heyeti başkanı olarak Bakan Çelik'in, toplu sözleşme heyet başkanı olarak da kendisinin birlikte çalıştıkları bir konu olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, şunları söyledi:

"Bu konuyla ilgili 'şu olsun' diye verilmiş bir karar yok. Ama biz, bu konuyu hem toplu sözleşme masasında hem de Kamu Personeli Danışma Kurulunda görüştük. Son olarak da Bakan Çelik'e verdiğimiz raporda, 4/C'lilerin 4/B kadrosuna geçirilmesini ilettik ve esas talebimiz budur. 4/B imkansız ve olmayacaksa 4/D'ye de razıyız, yeter ki '4/C'den kurtulsunlar' diye bir talep yansıttık. Bu talebimizi de Sayın Başbakan ile görüşeceğiz ama 17 Aralık ve benzer süreçlerden dolayı bu görüşmeyi yapamadık."

"Bakanı Şimşek'in sözleri, böyle bir çalışmanın olmadığı anlamına gelmez"

Bakan Çelik'in de bu konuya 'hayır' demediğini vurgulayan Gündoğdu, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bey'e gitseydim büyük ihtimalle o da 'hayır' demezdi. Ama Maliye Bakanlığının çalışma alanında olan bir konu olmaması dolayısıyla Bakan Şimşek, böyle bir şey söylemiş olabilir ama şu anda bu konu bizim en önemli gündem maddemiz" diye konuştu.

"Maliye Bakanı Şimşek'in sözleri, böyle bir çalışmanın olmadığı anlamına gelmez" diyen Gündoğdu, "Maliye Bakanlığıyla bir toplantı yapıp 4/C'liye bir kadro çalışması yapmadık. Çünkü bizim çalışma alanımız, toplu sözleşme ve Kamu Personeli Danışma Kurulu ile irtibatlı. İlgili olduğumuz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla çalışma yaptık ve bu çalışmamız da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Şimşek, "Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri" konulu basın toplantısında, 4/C'lilerin şu an itibarıyla kadroya alınmasına ilişkin herhangi bir çalışmanın söz konusu olmadığını bildirmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.