474 Müslüman aylardır mahsur

474 Müslüman aylardır mahsur

BM, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki çatışmalar nedeniyle Yaloke kasabasında mahsur kalan 474 Müslüman için acil yardım çağrısı yaptı.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamada, Orta AfrikaCumhuriyeti'nde devam eden etnik çatışmalar nedeniyle Başkent Bangui'nin 200 kilometre kuzey doğusundaki Yaloke kasabasında, Peuhl kabilesinden 474 Müslümanın aylardır mahsur kaldığı belirtildi.

Müslümanların gıdasızlık ve salgın hastalık altında yaşam savaşı verdiği vurgulanan açıklamada, bu kişilerden yüzde 30'unun sıtmaya, 6'sının da tüberküloza yakalandığı kaydedildi.

Çatışmalardan kaçan grupta nisan ayından beri 42 kişinin hayatını kaybettiği, kalanların da günden güne yetersiz beslenme nedeniyle zayıfladığı bildirildi.

Açıklamada, anti-Balaka militanları tarafından tehdit edilen grubun derhal güvenli bir bölgeye taşınmaları ve bu Müslümanlara acil insani yardımın ulaştırılması gerektiği belirtildi.

Peuhl kabilesi üyelerinin Yaloke'de bulunan tek Müslüman grup olduğu ve bulundukları kamptan güvenlik riski nedeniyle 500 metreden öteye gidemedikleri kaydedilen açıklamada, uluslararası toplumdan acil yardım talep edildi.

BM rakamlarına göre iki yıldan fazla süredir etnik ve dini çatışmalara sahne olan ülkede 440 bin kişi ülke içinde yerlerinden olurken 190 bin kişi de komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.