47 bin geçici personelin çalıştırılma şartları belirlendi

47 bin geçici personelin çalıştırılma şartları belirlendi

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli 47 bin kişinin, 2014 yılında "geçici personel" olarak sözleşmeli çalıştırılmasına ilişkin usül ve esaslar belirlendi.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki geçici mahiyetteki işleri yürütmek üzere geçici personel istihdamı ve bu personele ödenecek ücretler hakkındaki karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, söz konusu karar ile kamu kurum ve kuruluşlarındaki geçici mahiyetteki işleri yürütmek üzere 47 bin kişinin, bir mali yılda 11 ay 28 günü geçmemek üzere 2014 yılında "geçici personel" olarak sözleşmeli çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

İstihdam edilecek geçici personel, 60 günlük süre içinde ilgili kurumlara başvuracak. Ayrıca Devlet Personel Başkanlığınca yapılan atama teklifleri doğrultusunda kurumlarca 30 gün içinde geçici personelin atama işlemleri tamamlanacak. Görevlendirilen geçici personelin ücretleri, görevlendirildikleri kuruluşlar tarafından ödenecek.

Ödemeler, görevin yapılmasını müteakiben her ayın 15'inde yapılacak. Personele, çalıştıkları her ay için 2 gün ücretli izin verilebilecek. Rapor ile kanıtlanan hastalıklar için de yılda 30 günü geçmemek üzere ücretli hastalık izni, personelin isteği üzerine ise 7 gün ücretli mazeret izni verilecek.

Geçici personele doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süreyle aylıklı izin verilecek. Çocukları emzirmeleri için doğum sonrası izin süresinin bitiminden itibaren ilk 6 ayda günde 3 saat, ikinci 6 ayda günde 1,5 saat süt izni verilecek.

Karar kapsamında, özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalan ve bilahare işsiz kalacak olan işçiler dışında personel istihdam edilmeyecek.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.