450 yıllık Kur'an, Rusların eline geçmemesi için 100 yıl saklanmış

450 yıllık Kur'an, Rusların eline geçmemesi için 100 yıl saklanmış

Eskişehir'de oturan Kafkasyalı Şaban Turan, doğduğu Kafkasya'ya giderek 100 yıldan beri akrabaları tarafından Ruslardan saklanan el yazması Kur'an-ı Kerim'i alarak Eskişehir'e getirdi.

Kafkasya'da komünizm döneminde 100 yıl Ruslardan saklanan 450 yıllık el yazması Kur'an-ı Kerim, görenleri duygulandırıyor. 450 yıldan beri korunduğu halde bazı yerleri yıpranan Osmanlı el yazması Kur'an-ı Kerim'in çok kolay okunduğu belirtildi.
 
Şaban Özden, söz konusu 450 yıllık Kur'an-ı Kerim'in dededen babaya, babadan oğula, oğuldan torunlara kadar 100 yıl Rusların eline geçmemesi için saklandığını söyledi. Eskişehir Müftülüğü'nün asırlık Kur'an-ı Kerim'i incelediğini anlatan Özden, çok kolay okunabilir olduğunu, 450-500 yıllık bir mazisinin olabileceğini kendisine ilettiklerini kaydetti.
 
Kur'an-ı Kerim'i gözü gibi sakladığını anlatan Özden, şöyle dedi: "Kur'an-ı Kerim'in başkalarının eline geçeceğinden korkuyorum. Din bilim adamlarının bana bu konuda yardım etmelerini istiyorum. Böyle bir eseri Kafkasya'da akrabalarım Rusların eline geçmemesi için 100 yıl korku içende saklamışlar. 450 yıllık Kur'an'ı, Kafkasya'ya giderek akrabalarımdan alarak Eskişehir'e getirdim. Bunun için çok mutluyum. Konuyla ilgili Ankara'ya gidip Diyanet İşleri Başkanı ile görüşeceğim."
 
Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum