44 ilde gebe okulları hizmete başladı

44 ilde gebe okulları hizmete başladı

Müezzinoğlu, şu bilgileri verdi:

44 ilde 120 merkezde gebe okulları hizmeti başladı. Sağlık Bakanlığı'nın imza attığı programda aileler birlikte gebelik ve çocuğa hazırlık eğitiminden geçecek.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni bir hizmete imza attıklarını belirterek gebe okulu açtıklarını, ailelerin birlikte gebelik ve çocuğa hazırlık programına alındığını açıkladı.

"Gebeler bilgilendirme hizmetlerini aile hekimlerinin yanı sıra 2.ve 3.bamamak sağlık kuruluşlarından da alabiliyor. Ayrıca 44 ilde 120 merkezde devlet, üniversite veya özel sağlık kuruşları tarafından gebe okulları kapsamında bu hizmet sunuluyor.

Program kapsamında 81 il genelinde etkin, kaliteli hizmet sunumu sağlamak amacıyla eğitim modülleri, eğitici sağlık personelinin eğitimine başlanmıştır.  Programın amacı tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını, bilinçli doğum yapmalarını sağlamak anne ve yakınlarına doğum eylemi, ağrı yönetimi, yeni rollerinin benimsenmesi konusunda bilgi ve beceri kazandırmaktır."

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.