44 hanım hafızlık icazet belgesi aldı

44 hanım hafızlık icazet belgesi aldı

Bağcılar'da hafızlık kursunu başarıyla tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavı geçen 44 kadın hafız törenle icazet belgesine kavuştu

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı'nda düzenlenen tören ilk olarak Kur'an tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek kadar öğretmenin de önemli olduğunu belirterek hafızlara şöyle seslendi: "Sizler de çok iyi çalışarak kutsal kitabımızın tamamını ezberleyip, sertifika almaya hak kazandınız. Hepinizi tebrik ediyorum."

"PEYGAMBERİMİZ, KUR'AN-I ÖĞRENMEYİ VE ÖĞRETMEYİ TAVSİYE EDİYOR"

Ülkenin büyük bir sınavdan geçtiğini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da Kuran'ı Kerim'de 'üzülmeyin, gevşemeyin! Eğer inanıyorsanız üstün gelecek olanlar sizlersiniz' diye buyurulduğunu hatırlattı.

Çağırıcı, "Peygamberimiz (s.a.v.), 'sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve onu başkalarına öğretenlerinizdir', diyor. Kutsal kitabımızı öğrenmeyi ve öğretmeyi tavsiye ediyor. Kur'an, Yüce Allah'ın insanlara gönderdiği hidayet kaynağı bir kitaptır" diye konuştu. Çağırıcı, kursu tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan sınavı geçerek icazet belgesi almaya hak kazanan kadın hafızları tebrik etti.

"BAŞARILI HAFIZLAR YARIM ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ"

İl Müftü Vekili Mehmet Yaman da hafızları kutlayarak, "Müslümanlar olarak Kur'an-ı Kerim'in en doğru şekilde anlaşılması ve anlatılması amacıyla yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Erzurum Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da "Hafızlar, Allah'ın koruması altındaki kutsal kitabımızı kalplerinde ve zihinlerinde saklayarak çok büyük bir sevaba nail oluyorlar" şeklinde konuştu. İlçe Müftü Vekili Yusuf Özel de hafızların Kur'an'ın tüm insanlığa aktarılmasında hafızlara büyük görevler düştüğünü söyledi. Konuşmaların ardından 44 kadın hafıza sertifikaları protokol tarafından verildi. Yine, başarılı hafızlar, Bağcılar Belediyesi tarafından yarım altın ile ödüllendirildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.