426 konut için 7 bin 908 başvuru

426 konut için 7 bin 908 başvuru

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karabük ve Safranbolu'da emekliler için inşa edilecek olan konutların kura çekimi gerçekleştirildi.

İlk etapta yapılacak olan 426 konut için başvuran 7 bin 908 kişi için Soğuksu Kapalı Spor Salonu'nda kura çekimi yapıldı.

Kura çekimine; Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Milletvekili Burhanettin Uysal, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve protokol üyeleri ile yaklaşık 5 bin emekli katıldı.

Salonun tıka basa dolduğu kura çekimi öncesi konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, bir siyasetçi için en önemli mutluluğun verdiği sözünü yerine getirip halkın hayır duasını almak olduğunu söyledi.

Şahin, kuranın çekildiği salonun yeni yapıldığını ve eski salon olsa bu kalabalığın onda birini dahi içeri alma imkanları olmadığını kaydederek, “Dışarıda da burası kadar bir kalabalık var. Bizim bir vaadimiz de emeklilerimiz için ucuz konut sahibi projesini gerçekleştirmekti. TOKİ Başkanlığımız elini çabuk tutarak 17 ilimizde emeklilerimiz için toplu konut projesini başlattı. Bu 17 ilden biri de Karabük. Şimdi ilk etapta Safranbolu’da 426 konutun kimlere düşeceğine dair kurayı çekeceğiz. Bu proje bitmeyecek. Karabük merkezde de biran önce arsa sorunlarını çözerek 7 bin 900 civarında emekli vatandaşımız başvurmuşsa onların tamamına ulaşacak konut projesini gerçekleştirmektir. Ne kadar yapabilirsek en azamisini yakalamak için tüm gayretimizi göstereceğiz. Çok yakın bir zamanda da Karabük merkezde de projemiz başlayacak. Bir şey söylemişsek mutlaka yerine getirmektir. Siz emekliler bunu hak ediyorsunuz. Her türlü devlet hizmetini anasının helal ak sütü gibi hak ediyor. AK Parti hükümeti olarak seçim öncesi verdiğimiz emekli maaşlarına zammı da yaptık. Ne vaat ettiysek yerine getirmeye çalışan bir iktidarız. Bunu yapmasaydık üst üste 4 kez bizi iktidara getirmezdiniz” dedi.
Konuşmaların ardından Şahin ilk kurayı çekti.
Ekranda ismini gören emekliler büyük sevinç yaşadı.
Programda ayrıca, Bulak’ta yapılan sosyal konut projesi kapsamındaki 66 konutun da kura çekimi yapıldı. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.