400 yıllık Hüseyin Ağa Camii dualarla açıldı

400 yıllık Hüseyin Ağa Camii dualarla açıldı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan ve Gölcük depreminde hasar gördükten sonra restore edilen 400 yıllık tarihi Hüseyin Ağa Camii, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

1596 yılında yaptırılan ve 1999 Gölcük depreminde hasar gören Hüseyin Ağa Camii, 2 yıldır süren restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımı ile ibadete açıldı.

Beyoğlu'nun simgelerinden biri olan tarihi Hüseyin Ağa Camii, 2 yıl süren restorasyonunun tamamlanmasının ardından, bugün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımı ile ibadete açıldı.

1999 Gölcük depreminde hasar gören, İstiklal Caddesi üzerindeki 400 yıllık Hüseyin Ağa Camii, Demirören Holding sponsorluğundaki 2 yıldır süren ve 2.5 milyon TL'ye malolan restorasyon çalışmalarının sonunda, cuma namazı ile ibadete açıldı.

Tonozları çelik halatlarla güçlendirilen caminin bütün ahşap döşemeleri, kalem işleri ve çatı makas sistemi yenilendi. Caminin orjinal mimarisinde yer almayan tuvaletler yer altına indirilerek, avlu tamamen mermerle kaplandı.
Hüseyin Ağa Camii, Galatasaray ağalarından Hüseyin Ağa tarafından 1596 yılında yaptırılmıştı.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.