400 km'yi 6 liraya kat etti

400 km'yi 6 liraya kat etti

İÜ'nün geliştirdiği elektrikli araç vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Yerel Elektrikli Araba ekibi tarafından hazırlanan 4 saatlik şarj ile 500 kilometre yol kat edebilen "T-1" adlı elektrikli araç, Antalya'da tanıtıldı.
 
"İstanbul Üniversitesi Elektrikli Binek Otomobil Projesi" kapsamında öğrenci ve akademisyenlerden oluşan 24 kişilik ekiple hazırlanan araç, Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Meydana giriş olmaması nedeniyle ekip tarafından elle kaldırılıp, kaldırıma konulan araç, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.
 
40 LİRAYLA 3 BİN 400 KM
 
İÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Engin Topaloğlu, 2 yıl önce planladıkları projeyi yaklaşık 3,5 aylık sürede üretim aşamasını tamamladıklarını söyledi. Aracın eksikliklerini tespit etmek amacıyla Türkiye turu düzenlediklerini ve 8 il dolaştıklarını anlatan Topaloğlu, 13 il ile 5 bin kilometrelik bir parkurla turu tamamlayacaklarını belirtti. Konya'dan Antalya'ya geldiklerini, yaklaşık 400 kilometrelik bir parkurda 6 lira masraf olduğunu anlatan Topaloğlu, "40 lirayla 3 bin 400 kilometre yol kat ettik, 5 bin kilometrelik parkuru ise 75 liralık yakıt masrafıyla tamamlamayı planlıyoruz" dedi.
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.