40 yıllık çile bitti

40 yıllık çile bitti

Antalya'nın Bozkaya Köyü'nde 40 yıllık su çilesi son buldu. Köylüler Büyükşehir ekiplerini girişte karşıladı.

Antalya Manavgat İlçesi Beşkonak Bölgesi’nde yer alan Bozyaka Köyü’nün 40 yıllık su çilesi, Başkan Menderes Türel’in talimatıyla son buldu. Yıllar sonra su sorununun çözüleceğini öğrenen köy halkı, Büyükşehir ekiplerini köyün girişinde karşıladı.

Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile Antalya’da ücra köylerin kangrene dönen sorunlarını tek tek çözüyor. Sahilden, dağ köylerine hizmet açığını kapatmak için seferberlik başlatan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yüzünü güldürüyor. Antalya’ya 120, Manavgat’a 60 kilometre uzaklığındaki Bozyaka Köyü’nün içme suyu çilesi, Başkan Menderes Türel’in talimatıyla son buldu. 

ÇEŞMELERDEN DAMLA DAMLA SU GELİYORDU

Bozyaka Köyü’ne 40 yıl önce içme suyu getirildi. Gelen su, evler için değil; köyün ortak kullanımı içindi. Köy çeşmelerine 20’lik borularla bağlanan su evlere ulaşmadı. Yıllarca çeşmelerden evlerine su taşıyan köylüler, daha sonra kendi imkanları ile bu şebekeden evlerine parmak borularla hat bağladı. Yetersiz kalan şebeke nedeniyle, evlerde su çilesi başladı. 35 hanenin bulunduğu Bozyaka’da bir evde musluk açıldığında, diğerinde su akmıyordu. Çeşmelerden damla damla su geliyordu. Yıllardır süregelen sorunun çözümü için köylüler çalmadık kapı bırakmadı. Ancak, sorunları bir türlü çözülmedi.

ÇEŞMELERDEN GÜRÜL GÜRÜL SU AKTI

Bozyaka’nın feryadını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel duydu. Türel’in talimatıyla ASAT ekipleri, yetersiz durumda olan içme suyu hattını yeniledi. 40 yıl önce 20’lik olarak döşenen şebeke hattı, değiştirildi. Ekipler, 1 hafta süren çalışmada 1600 metre kanal kazarak, şebekeye 63’lük PE100 plastik borular döşedi. 35 bin liraya mal olan su şebeke hattı, vatandaşların yıllardır çektikleri su çilesini kökünden çözdü. Artık çeşmelerden kesintisiz gürül gürül su akarken, on yıllardır süren sorunları kısa sürede çözülen köylüler büyük sevinç yaşadı.

SU GELİNCE ABDEST ALIP NAMAZ KILDILAR

Su sorunun çözüleceğini duyan köyün yaşlıları Büyükşehir ekiplerini sabah namazından sonra köyün girişinde beklemeye başladı. Ekipleri sevinçle karşılayan yaşlılar, çalışmaları bir an olsun ayrılmadan izledi. İş makinelerini inceleyen ve işçiler ile sık sık sohbet eden yaşılar, yaşadıkları sorunları anlattı. Su bağlanınca, 5 ihtiyar delikanlı ilk olarak yeni şebekeden gelen su ile abdest alıp, namaz kıldı. Köylüler, feryatlarına kulak veren, söz verdiği gibi çözen Başkan Menderes Türel’e teşekkür etti.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.