40 kişiye ücretsiz Kudüs turu

40 kişiye ücretsiz Kudüs turu

Eminevim 30 Eylül’de 40 müşterisini ücretsiz olarak Kudüs’ü Şerif’e götürdü. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket eden grup, üç gün süren turda Kudüs’ü adım adım ziyaret etme fırsatı buldu.

Eminevim Destek ve Organizasyon birimi, düzenlediği yurtdışı turlarına bir yenisi daha ekledi. Daha önce müşterilerine ücretsiz olarak Balkanlar turu ve umre seyahati düzenleyen Eminevim 30 Eylül’de 40 müşterisini Kudüs’ü Şerif’e götürdü. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan hareket eden grup, üç gün süren turda Kudüs’ü adım adım ziyaret etme fırsatı buldu. 20 yıldan beri Kudüs’e düzenlenen turlara rehberlik eden Dr. Hasan Fehmi Ulus öncülüğünde ziyaretçiler kutsal mekanları görürken başta Mescidi Aksa olmak üzere pek çok kutsal mekanda ibadet etme fırsatı buldu. Kutsal ve tarihi mekanların yanında Filistin halkının yaşadığı şehirler de tur kapsamında gezildi. Turun ilk günü Yafa şehrinde bulunan Sultan Mahmud Camii, Osmanlı Cami ve eserleri gezilip görüldü. İkinci gün; El Halil şehrine hareket eden grup, burada bulunan Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf peygamberlerin kabirlerini ziyaret etti. Daha sonra Halhul Kasabasında bulunan Yunus Peygamberin kabri ziyaret edildi. Yoğun geçen ikinci gün gezilerinde Beytüllahim şehrinde yer alan Hz. İsa’nın doğduğu yer ziyaret edildi. Beytüllahim’den hareket eden grup, önce Lut Gölü’ne, daha sonra da dünyanın en eski şehirlerinden olan Eriha’ya geçti. Eriha’da yer alan Hz. Musa kabri ve külliyesini ziyaret eden Eminevim müşterileri ayrıca Eriha Şehrinde alışveriş yapma imkanı da buldu.

Düzenlenen turun son gününde ise; Selman El Farisi, Hz. Rabia, Hz. Davud türbelerinin yanında Hz. Meryem ve ailesinin kabrinin bulunduğuna inanılan kilise ziyaret edildi. Mescid’i Aksa’da kılınan Cuma Namazı’ndan sonra günün geriye kalan zamanı Mescid’i Aksa’nın gezilmesine ayrıldı. Tura katılan Eminevim Organizasyonlar Müdürü Hüseyin Meydancı, 40 müşteriye hitaben yaptığı konuşmada, Eminevim yönetimi olarak Kudüs’ü Şerif turu düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Düzenlenen turun sadece bir geziden ibaret olmadığını, aynı zamanda Filistin halkına yanlarında olduğumuzu gösterme fırsatı doğduğunu söyleyen Meydancı, Kudüs’ü Şerif turlarını geleneksel hale getireceklerini ve bu imkandan müşterilerinin ücretsiz olarak yararlanacağını vurguladı. Meydancı ayrıca önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Kıbrıs ve İspanya turlarından da bahsetti.
 
IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.