40 kişinin alınacağı icra katipliği sınavına bin 780 kişi müracaat etti

40 kişinin alınacağı icra katipliği sınavına bin 780 kişi müracaat etti

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Bursa Adliyesi İcra Müdürlükleri’ne alınacak 40 kişi için bin 780 kişini müracaat etti. Yapılan eleme sonucunda rakam 800’e indirildiği bildirildi.

Ensar Tuna Alatürk'ün haberi:

Sabah saatlerinde Bursa Adliyesi'ne gelen adaylar, sınav saatine kadar yanlarında getirdikleri klavyelerle son çalışmalarını yaptı. Yağışlı ve soğuk havaya rağmen ellerindeki klavyelerle adliye önünde oturdukları banklarda çalışma yapan adayların heyecanları yüzlerinden okundu.

Adaylar 40’ar kişilik gruplar halinde adliyeye alınarak sınava tabi tutuldu. Sınavda bazı adayların heyecandan bayıldıkları öğrenildi. Yağışın devam etmesi ve soğuk hava sebebiyle bir süre sonra adaylar toplu olarak alındıkları adliye içinde sınav saatini bekledi.

F ve Q klavyeden sınav yapılırken, her gruba kura ile çekilerek farklı metin verildi. Adayların imla kurallarına uyarak 3 dakikada yanlışsız en az 90 kelime yazmaları gerekiyor. Sınav sonucunda en yüksek kelime yazan 120 kişi mülakata alınarak bunlar arasından 3 dakikada en çok kelime yazanlardan aşağı doğru belirlenerek 40 kişi seçilecek.

Heyecanlı oldukları gözlenen adaylardan bazıları sınava daha önce de girdiğini belirtirken, bazıları ise ilk girişleri olduğu için çok heyecanlı olduğunu belirti.

Adaylardan bazıları, “Bu gün yaklaşık 800 kişi sınava girecek, bunlardan daha sonra 120 kişi elenecek ve daha sonra yapılacak mülakatla 40 kişi alınacak.” şeklinde konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.