40 kişilik ilana 3 bin 400 başvuru

40 kişilik ilana 3 bin 400 başvuru

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü hizmetinde yaklaşık 6 ay çalıştırmak için açılan 40 geçici işçi ilanına, 3 bin 400 kişi başvuru yaptı. Kazananlar, noter huzurunda kurayla belirlendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü bahçesinde, başvuranlar arasından kazananların tespit edilmesi için noter huzurunda çekiliş yapıldı. Kura sonuçlarını heyecanla takip eden "geçiçi işçi" adaylarından ismi okunanlar, sevincini aileleri ve arkadaşlarıyla paylaştı.

"Geçici yangın ilk müdahale işçisi" için açılan 9 kişilik kadroya başvuranlardan bin 337 kişi arasından adı ilk okunan Halil Keskin, yaptığı konuşmada, işe girecek olmasına çok sevindiğini söyledi.

İşsiz olduğunu ifade eden Keskin, söz konusu iş için şansını denediğini ve çekilen kurada kendisinin adının ilk sırada çıkmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Keskin, daha sonra iş umudu bekleyen herkese şans diledi.

Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından belirlenen şartların İŞKUR'a bildirildiğini, bu şartlar doğrultusunda 40 kişilik geçici işçi kadrosu için 3 bin 400 başvurunun yapıldığını söyledi.

Herhangi bir hak kaybı olmaması için en şeffaf şekilde kura çekimi yapıldığını vurgulayan Kalyoncu, 28 işçinin Orman İşletme Müdürlüğü, 12 işçinin de Orman Fidanlık Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılacağını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.