40 kişilik 3 Suriyeli aile donacaktı

40 kişilik 3 Suriyeli aile donacaktı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yüksekova'ya gelen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 40 kişilik 3 Suriyeli aile, sığındıkları iş merkezinin girişinde donmak üzereyken temizlik işçileri tarafından bulundu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Yüksekova'ya gelen 40 kişilik Suriyeli 3 aile, donmak üzereyken bulundu. Alınan bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak dün gece Yüksekova'ya gelen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 40 kişilik Suriyeli 3 aile, ilçe girişindeki bir iş merkezinin girişine sığındı. Suriyeliler, hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfırın altında 15 dereceye kadar düştüğü ilçede, kalacak yer bulamayınca donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

BELEDİYE HİZMET BİNASI MESCİDİNDE ISINDILAR

Aileler, sabaha karşı temizlik yapan belediye işçileri tarafından donmak üzereyken bulundu. Belediye hizmet binasındaki mescite getirilen ailelere, battaniye ve elektrikli sobalarla ısıtıldıktan sonra yemek ikram edildi. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen Suriyeliler, talepleri üzerine akrabalarının yanına gitmek üzere belediye tarafından kiralanan 2 minibüsle Van'a gönderildi.

İNSANLARA BU SAVAŞI YAŞATANLAR UTANMALI

Belediye Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp yaptığı açıklamada, ilçenin girişindeki bir iş merkezinde fark edilen 40 kişilik Suriyeli ailelere belediye olarak sahip çıktıklarını söyledi. Savaştan kaçan Suriyeli ailelerin durumun içler acısı olduğunu belirten Tekinalp, 'Suriye'deki insanlara bu savaşı yaşatanlar utanmalı. Bu savaş sona ermeli. Savaş nedeniyle dünyanın farklı yerlerine sığınıyorlar. Bu insanlar umarım en kısa zamanda kendi topraklarına, sıcak yuvalarına dönerler. Aileleri ilçede ağırlamak istedik ama Van'a gitmek istedi. Biz de kiraladığımız araçlarla onlara yardımcı olmaya çalıştık' dedi.

Battaniye ve giyecek verildi

40 kişiden oluşan 3 Suriyeli aileyi donmak üzereyken bulan belediye işçilerden Hamit Çoruh ise mültecileri nasıl bulduklarını anlattı. Donmaktan kurtardıkları aileleri belediye hizmet binasına aldıklarını ve battaniye ile giyecek yardımında bulunduklarını ifade eden Çoruh, 'Aileler ısındıktan sonra da işçiler olarak sıcak yemek ikramında bulunduk' diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.