40 Huzurevinde 40 İftar

40 Huzurevinde 40 İftar

Diyanet İşleri Başkanlığı'ca hazırlanan "40 Huzurevinde 40 İftar" programı kapsamında yaşlılara iftar verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Din Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, huzurevinde iftar öncesi yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca huzurevleri, sevgi evleri ve cezaevleri gibi hizmet öncelikli yerlere önem verdiklerini söyledi.
Huzurevlerinin önemli olduğunu belirten Akbulut, huzurun en fazla bu mekanlarda yaşandığını ifade etti.
 
Yaşlıların seçkin kişiler olduğunu aktaran Akbulut, "Hazreti Peygamber, 'Bir evde büyük varsa o ev bereketlenir' derdi. Yaşlılarımız bizim değerlerimizdir, biz onlarla var oluyoruz. Biz bugün ülkemizde Kırklareli'de huzur içerisindeysek, bulunduğumuz bu sofra bize lütfedildiyse sizlerin varlığı sebebiyledir. Biz huzurun en yoğun olduğu bir evdeyiz. Sizlerin duaları bizleri yarına taşıyacak inşallah" diye konuştu.
 
-''Hayat dünya ve ahiretten oluşur''
 
Hayatın dünya ve ahiret olarak ikiye ayrıldığını vurgulayan Akbulut, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
 
"Dünya hayatında ne kadar yaşarsanız yaşayın ama dünyadır. Şimdi dünya hayatından ahiret hayatı ayrı bir sahnedir. Öyleyse dünya hayatının yaşlılığı yok. Hatta yaşlılık kavramını çıkartarak ihtiyar kavramını kullanalım. Yaşlı biraz daha atılmış gibi dururken ihtiyar bizim hazinemizde, bizim kültürümüzde seçkin kişiyi ifade eder. Siz bizim için seçkinsiniz. Bu iftarı saygımızın bir şekli diye değerlendirelim. Onun için insan hayatında üç zaman dilimi vardır. Biri dündür biri bugün bir diğeri de yarındır. Dün, hepimiz için geçmiştir. Benim için de geçti sizin için de geçti. Yarın benim için de şüpheli sizin için de. Yarın olacak mı, hepimiz açısından bir soru işareti ama bugün hepimiz eşitiz. Bugün ben sizinle ihtiyarım, siz benimle gençsiniz."
 
Kırklareli Müftüsü İsmail Bayrak ise huzur evindeki yaşlılar ile aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.
 
İftar programına Kırklareli Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman ve huzurevi sakinleri katıldı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.