40 bin Suriyeli ve Iraklı Türkiye'de anne oldu

40 bin Suriyeli ve Iraklı Türkiye'de anne oldu

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Suriye ve Irak'tan sığınanlardan 40 bine yakın kadının Türkiye'de doğum yaptığını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriye'deki iç savaş ve Irak'taki çatışmalardan kaçan 1 milyon 800 bin civarında kişinin Türkiye'ye sığındığını belirterek, bunlardan 40 bine yakın kadının doğum yaptığını söyledi.
 
Müezzinoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, ülkelerini terk etmek zorunda kalan 1 milyon 800 bine yakın Suriyeli ve Iraklıyı misafir ettiğini anlattı.
 
Bu sığınmacılara her türlü sağlık hizmetini, ülke insanına sundukları gibi verdiklerini vurgulayan Müezzinoğlu, "Yaklaşık 40 bin Suriyeli ve Iraklı anne ülkemizde doğum yaptı. Yani Suriyeli ve Iraklı annelerin ülkemizdeki doğumlarının sayısı 40 bine ulaştı. Dolayısıyla onların aşılarını, onların her türlü tedavi imkanlarını kendi insanımıza sunduğumuz gibi sunuyoruz" dedi.
 
2013'te 480 bin yabancıya sağlık hizmeti
 
Sağlık hizmeti almak için geçen yıl yaklaşık 480 bin kişinin Türkiye'ye geldiği bilgisini veren Müezzinoğlu, böylece ülke ekonomisine 2,5 milyar dolarlık döviz girdisi sağlandığını bildirdi.
 
Türkiye'nin, yabancılara sunulan sağlık hizmetlerinde büyük aşamalar katettiğine dikkati çeken Müezzinoğlu, şöyle konuştu:
 
"Özellikle 2018 hedefini koymamız, bu fiziki mekanları ve sağlık turizminin güçlü merkezlerini de oluşturarak, ülke insanımıza dünyayı örnek gösteren değil, Türkiye'yi dünyanın örnek aldığı bir sağlık merkezi ülkesi haline getirerek ülke insanımızın da öz güvenini ve sağlıkta güvencede ve emin ellerde olduğunu hissetmesi için geçtiğimiz 10 yılda çok büyük başarılarımız var. Önümüzdeki 5 ila 10 yıla ait de önemli proje ve hedeflerimiz var. İnşallah istikrarı koruyarak milletin hak ettiği hizmetleri çok daha güçlü bir şekilde milletimize yapmayı hedefliyoruz."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.