4-C'li personele kadro veriliyor

4-C'li personele kadro veriliyor

Memur-Sen, 4-C'li personelin her yıl sözleşme imzalanması uygulamasına son verilmesi taleplerinin hukuken hayata geçtiğini bildirdi.

Memur-Sen, Başbakanlığa sunulan karar taslağına ile 4-C'li personelin 2015 yılında imzalayacağı sözleşme ile emekliliğe hak kazanana kadar sürekli istihdam edileceğini açıkladı. Sendika, izin hakkı ve kadro konusunda ise çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

 Memur-Sen'den yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 4-C'li personelin her yıl sonunda "ilişik kesme" korkusu yaşadığı anımsatılarak, bu sorunun Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda (KPDK) gündeme getirildiği belirtildi. Konfederasyonlarının 4-C'li personelin iş güvencesine sahip olması ve her yıl sözleşme imzalanması uygulamasına son verilmesi yönündeki taleplerinin sonuca ulaştığı ifade edilerek, şu bilgiler verildi:

TASARI BAŞBAKANLIK'TA

"Bu kapsamda, 2014'de imzalanan hizmet sözleşmeleri 31.12.2014 tarihine kadar geçerli olacak. Bir başka ifadeyle 4-C'li personelin yıl sonu ilişiği kesilmeyecek. 6552 sayılı kanunla yapılan değişiklikle Konfederasyonumuzun 4-C'lilerin sürekli istihdamı talebini karşılandı. Bu doğrultuda Bakanlar Kurulu karar taslağı Başbakanlığa sunuldu. 4-C'li personel 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere son kez sözleşme imzalayacak ve bu sözleşme yaşlılık ve malullük aylığına hak kazanıncaya kadar istihdamlarına esas teşkil edecek." Açıklamada, Memur-Sen'in 4-C'li personelin izin haklarına ilişkin mağduriyetlerin giderilmesi ve kadro taleplerine yönelik girişimlerin sürdürüleceği de vurgulandı.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.