4.2 milyar yatırım yapılacak elektrik kesintisine son

4.2 milyar yatırım yapılacak elektrik kesintisine son

Elektrik dağıtım şirketlerinin gündemindeki en önemli konunun müşteri memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması olduğunu kaydeden ELDER Genel Sekreteri Yüksel “2016 yılında toplam 4.2 milyar liraya ulaşan yatırımlarla kesintiler azalacak” dedi.

Elektrik dağıtım şirketleri müşteri memnuniyetine yönelik yatırımlarını artırıyor. Her yıl elektrik dağıtım sektöründe şebeke ve teknoloji için milyarlarca liralık yeni yatırım gerçekleştirilecek. Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Genel Sekreteri Uğur Yüksel, Türkiye genelinde elektrik dağıtım şirketlerinin yapılmakta olan müşteri memnuniyeti araştırmalarını da dikkate alarak yatırımlarına yön verdiklerini belirterek bu kapsamda şebeke ve teknoloji yatırımlarının hızlandırılmasına ağırlık vereceklerini söyledi. Yüksel “Dağıtım şirketleri, 2016 yılında 4.2 milyar TL yatırım yaparak 8 bin 368 yatırım projesini hayata geçirecek. Bu 4.2 milyar Türk Lirası yatırım gerçekleştirme hedefi 2016 için planlanan rakamdan yüzde 15, yaklaşık 500 milyon TL fazla” diye konuştu.   

KESİNTİLER AZALACAK

ELDER Genel Sekreteri Yüksel, elektrik dağıtım şirketlerinin gündemindeki en önemli konunun müşteri memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarılması olduğunu kaydetti. Türkiye’de her bölgenin dinamikleri ve beklentilerinin farklı olduğunu dile getiren Yüksel “İlgili kamu kurumları ve elektrik dağıtım şirketleri bu beklentileri ölçmeye yönelik müşteri memnuniyeti araştırmalarını gerçekleştiriyorlar. Müşterinin talep ve istekleri yatırımların planlanmasında önemli bir faktör oluyor. Bunun yanı sıra yerel yönetimlerin imar planı çalışmaları, şehirlerimizde yeni gelişen bölgelerin ihtiyaçları, can ve mal emniyetine yönelik yatırımlar birincil öncelikli yatırım kalemleri.  Türkiye genelinde sadece 2016 yılında toplam yatırım bütçesi 4.2 milyar TL bulan 8 binin üzerinde proje tamamlanmış olacak. Bu yatırımlar ile kesintiler azalacak” diye konuştu.

ŞİKAYETLER AZALACAK

ELDER Genel Sekreteri Yüksel, dağıtım şebekesine yönelik yatırımların artması ile birlikte daha kaliteli hizmet sağlanabileceğinin altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu: “Yatırımlar arttıkça planlı kesinti sayısı da artıyor. Ancak bu yatırımlar Türkiye’nin enerji talebi ve büyüme hedefi ile orantılı gerçekleşiyor. Yapılan yatırımlar önümüzdeki yıllarda şikayetlerin azalmasına da yol açacaktır. Türkiye genelindeki tüm planlı kesintilere www.ekesinti.-info web sitesinden de ulaşılabilir.”

ARIZAYA 48 SAAT ÖNCESİ SMS İLE BİLDİRİM

Elektrik dağıtım şirketlerinin yatırımlar ve bakım onarım gibi faaliyetleri nedeniyle meydana gelen planlı kesintileri, cep telefonu numarasını bildiren tüketicilere 48 saat öncesinden SMS yoluyla bilgi verdiğini aktaran Yüksel, “Elektrik dağıtım şirketleri, arıza oluşması halinde müşterilerine anlık bilgilendirilmesi için teknolojik alt yapısı çalışması hazırlanıyor” dedi. Yüksel, bu hizmetten faydalanmak isteyen abonelerin cep telefonu numaralarını abonesi oldukları elektrik dağıtım şirketlerine bildirmesinin yeterli olacağını belirtti. Yüksel, dağıtım şirketlerinin akıllı cihazlar için uygulamalar geliştirdiğini ifade ederek İstanbul başta olmak üzere birçok büyük şehirde planlı-plansız kesintilerin anlık olarak izlenebildiğini kaydetti.

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.