3D çocuklara zarar veriyor

3D çocuklara zarar veriyor

3 boyutlu ürünlerin, altı yaşından küçük çocukların gözlerine ciddi zarar verdiği ortaya çıktı.

Fransız sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan Gıda, Çevre ve Sağlık Güvenliği Ajansı'nın (Anses) çocuklar üzerinde yaptığı son araştırmaya göre, altı yaşından küçük çocuklar 3 boyutlu ürünlerden uzak tutulması gerektiği ortaya çıktı. Aynı araştırma, 6 ile 13 yaş arasındaki çocuklarda ise orta seviyede ve sınırlı 3 boyutlu materyallerin kullanılmasına dikkat çekildi.

BBC'de yer alan haberde, Anses'in hazırladığı "3 boyutlu Materyallerin Göze Etkisi" adlı bilimsel rapora göre, Özellikle görme yeteneği gelişmekte olan 6 yaş ve küçük çocuklarda 3 boyutlu materyaller, beynin gözün gördüğü nesneleri tek bir imaja çevirme aşamasında gözün sürekli görsellerin iki boyutuna odaklanması karışıklığına neden olup ciddi bir görme sorununu tetiklediği belirlendi.

Üç boyutlu materyallerin zararları ilk kez dile getirilmiyor. Üç boyutlu materyaller filmlerde, video oyunlarında, televizyon ve bilgisayar ekranları gibi teknolojiyle yüzleştiğimiz her alanda karşımıza çıkabiliyor. Dünyada sayılı ülke 3 boyutlu materyallerin çocuklar tarafından kullanılmasını yasak ya da sınırlama getirdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.