-36'yı gördük

-36'yı gördük

Son günlerde etkisini artıran kış, Doğu'ya Sibirya soğukları getirdi. Ardahan'ın Göle ilçesinde sıcaklık eksi 36 derece ölçüldü. Batı illerinde de durum farklı değil. İzmir, Muğla ve Denizli'de şelaleler bile dondu.

Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi etkisi altına giren Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar hüküm sürmeye başladı. Meteroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'ın Göle'de 35.7, Ağrı'da 29, Ardahan'da 26, Kars'ta 22, Erzincan'da 21, Erzurum'da 20, Muş'ta 19, Iğdır'da 10 dereceyi buldu. Erzurum'da 400,  Muş'ta 200, Erzincan'da 179, Ağrı'da 180, Kars'ta 45 olmak üzere toplam 1004 köy yolunun merkezlerle bağlantısı hala sağlanamıyor.

SON 42 YILIN EN SOĞUĞU 

Yurt genelinde etkili olan dondurucu soğuk, Ege Bölgesi'nde göl ve şealelerin donmasına neden oldu. İzmir'de Karagöl, Denizli'de ise Güneş Şelalesi'nin donması ilginç manzaralar oluşturdu. Ege Bölgesi'nin en büyük şelaleleri arasında yer alan Güneş Şelalesi'nde 20 metre yükseklikten akan suların büyük bölümü dondu. Şelale üzerinde oluşan sarkıtlar ilginç görüntüler ortaya koydu. Hafta içerisinde son 42 yılın en düşük sıcaklığının yaşandığı ve soğuk havanın yaşamı olumsuz etkilediği Muğla'da da dere, göl ve şelaleler dondu.

2 BİN KİŞİYE ÇORBA İKRAMI

TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde etkisini arttıran kar yağışı ulaşımı aksatıyor. Bolu Dağı kesiminde kayganlaşan yolda zaman zaman kayan TIR'lar nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluşuyor. Ankara yönüne giden yolcu otobüslerinin de terminalden çıkışına izin verilmiyor. Eskişehir'de, hava sıcaklığının eksi 11 dereceye kadar düşmesinin ardından Valilik öğrencilere ve vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi.

Mahsur kalanlara off-road yardım

Rize merkeze bağlı Aktaş köyü yolunda yoğun kar nedeniyle mahsur kalan kardeşler için off-road timi gönderildi. Ekipler, 10 saatlik çalışmayla kardeşleri şehir merkezine getirdi. Güneysu ilçesinde  de cami inşaatında çalışan ve 3 gündür bölgede mahsur kalan işçiler için bölgeye havadan helikopterle yakacak ve gıda paketleri atıldı.

Denizde seferler durdu

İstanbul Deniz Otobüsleri, Bursa Deniz Otobüsleri ve Şehir Hatları'nın bazı seferleri, hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi. Şiddetli lodos nedeniyle Beşiktaş-Üsküdar, Kadıköy-Kabataş, Kadıköy-Beşiktaş, Kabataş-Kadıköy-Adalar seferlerinin karşılıklı olarak yapılamadı. Öte yandan 4 gün önce iptal edilen Mersin Taşucu-KKTC Girne yolcu ve yük taşımacılığı seferleri tekrar başladı.

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.