350 TIR’lık yardım mazlumları mutlu etti

350 TIR’lık yardım mazlumları mutlu etti

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi basın danışmanı Karacaoğlu, “Komşuluk Hakkı İçin” ve “Sana İhtiyacım Var” kampanyaları kapsamında Suriye’ye gönderilen 350 tır yardım malzemesinin dağıtımının tamamlandığını bildirdi.

 Karacaoğlu, gıda, ilaç, giyim ile barınma malzemelerinin, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı belirterek, 4. yılına giren saldırılarda ilk günden beri sivillerin hedef alındığını söyledi.

Geride kalan 3 yılda 170 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, yüz binlerce kişinin yaralandığını vurgulayan Karacaoğlu, milyonlarca insanın da evlerini terk ederek farklı bölgelere ve komşu ülkelere sığındığı anlattı. Temel yaşam malzemelerine ulaşamayan masum Suriye halkının zor günleri geçirdiğine dikkati çeken Karacaoğlu, ‘Komşuluk Hakkı’ ve ‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyaları devam ederken bir kaç gün içerisinde 350 TIR’lık yardım toplandı. İHH Suriye çalışmaları Hatay Ofisi ve Kilis Ofisi ekipleri, Halep, İdlip, Humus, Hama bölgelerinde ve Türkiye sınırına yakın yerlere kurulan sığınmacı kamplarında yardım malzemelerinin dağıtımını tamamladı” dedi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.