35 yıldır aynı kulede iftar mutluluğu yaşayan aile

35 yıldır aynı kulede iftar mutluluğu yaşayan aile

Kahramanmaraş'ta 7 çocuklarını büyüttükleri bin 800 rakımlı orman gözetleme kulesinde 35 yıl önce bir ramazanda çalışmaya başlayan Namık ve Havva Temiz çifti, sıcak ramazan günlerinde serin bir ortamda oruç tutup kulede iftar yapmanın keyfini yaşıyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Andırın Orman İşletmesi Karayüce yangın gözetleme kulesinde görev yapan Namık (60) ve Havva Temiz (59) çifti, zorluklarla dolu kule yaşamının zor günlerini geride bırakarak güzelliklerini yaşıyor.

35 yıl önce yaz aylarına denk gelen ramazanın 5'inci gününde resmi bir işte çalışmanın mutluluğuyla yangın gözetleme kulesinde göreve başlayan Temiz çifti, tüp ve elektrik imkanının olmadığı bir barakada yakınlarıyla ateşle mesajlaşarak yaptıkları ilk iftarlarından imkanlarla dolu serin ortamdaki güzel iftarlarının keyfini çıkarıyor.

Geçmişte yolu, elektriği ve suyu olmayan kuleye, bir yere kadar hayvanlarla, sonra da saatlerce yürüyerek ulaşabilen çiftin şimdi televizyonları bile var. İkisini kulede dünyaya getirdikleri 7 çocuklarını da burada büyüten çift, zor şartlara rağmen 3 çocuklarını üniversite mezunu yapmanın gururunu yaşıyor.

Yılın 5 ayını kulede geçiren Temiz çifti, bir zamanlar 3 saat yürüyüp su getirdikleri elektrik olmadığı için ateş yakıp yemek yaparak 7 çocuk büyüttükleri yaşam alanlarında devletin sağladığı imkanlarla ormanları gözü gibi koruyor.

"Hem ormanı hem de çocuklarımı korudum"
Büyük yangınları bildirip başarılı gözetleme yaptığı için 2 takdirnamesinin bulunduğunu dile getiren Havva Temiz, şunları kaydetti:

"Bazen çocuklarımla tek başıma kaldım. Silahımı aldım. Hem ormanı gözetledim hem de çocuklarımı korudum. Eskiden ayı ve kurtlar vardı. Yol yoktu. Biraz hayvanlarla biraz yürüyerek kuleye çıkardık. Çocuklarımızı bu şartlar altında büyüttük. Eskiden kulemiz çok kötüydü şimdi de devletimiz sağ olsun çok rahatız."

Temiz, üniversite okuyan kızının da Orman Mühendisliğini bitirerek kendilerine gibi ormancı olduğunu aktardı

"Suriye sınırı bizim sorumluluğumuz altında"
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş da 870 bin hektarlık sorumluluk alanlarında 27 kulenin bulunduğunu söyledi.

Kuleciliğin zor bir meslek olduğuna dikkati çeken Altındaş, "7 gün 24 saat ciğerlerimizi koruyorlar. Bu yüzdende arkadaşlarımızın tüm imkanlardan faydalanması için her türlü desteği sağlıyoruz. Hatay, Kilis ve Gaziantep olmak üzere Suriye sınırının neredeyse tamamına yakına bizim sorumluluğumuz altında." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.