35 yeni şehir hastanesi daha geliyor

35 yeni şehir hastanesi daha geliyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yaklaşık 30 veya 35 yeni şehir hastanemizin projelendirme ve ihale süreçlerini de bu yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Ağrı'da gezi ve incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden şehir hastanesi inşaatını gezerek bilgi aldı.

Bir gazetecinin, "Şehir hastaneleri hangi aşamada?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, "15 şehir hastanemizin imzalarını, protokol ve ek sözleşmelerini geçtiğimiz hafta bitirdik. Şehir hastanelerinin, uluslararası finansman, hukuk ve işletme boyutlarıyla alakalı 29 ek sözleşmeyi de tamamladık" diye konuştu.

35 YENİ ŞEHİR HASTANESİ DAHA GELİYOR

Bir veya 2 ay içerisinde finansmanların da çözüleceğini belirten Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Şehir hastanelerimiz haziran sonu itibarıyla verdikleri taahhütlere uyacak şekilde, ortalama 30 aylık taahhütleri var, 30 ay sonunda, bugün itibarıyla baktığımızda da yaklaşık 2,5-3 yıl sonra da biz bu 15 şehir hastanemize, 24 bin yatak kapasiteli hastanelerimize kavuşmuş olacağız. Yaklaşık 30 veya 35 yeni şehir hastanemizin projelendirme ve ihale süreçlerini de bu yıl içinde başlayıp tamamlamayı hedefliyoruz.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.