35 bin ton tıbbi atık imha edildi

35 bin ton tıbbi atık imha edildi

Tıbbi atıklar araçlarla sterilizasyon ya da yakma tesisine götürüldü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yılın ilk 6 ayında insan ve çevre sağlığı açısından büyük risk taşıyan 35 bin ton tıbbi atığı bertaraf etti.
 
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, yılın ilk 6 ayında sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sırasında ortaya çıkan ve enfeksiyona sebep olan patojenler içeren HIV ve hepatit B-C virüsleri gibi pek çok mikroorganizmayı içeren 35 bin 386 ton tıbbi atığın bertaraf edildiği belirtildi.
 
Aile sağlığı merkezi, diş kliniği, tıp merkezi, hastane gibi sağlık kuruluşlarında oluşan tıbbi atıkların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince lisans verilen araçlarla sterilizasyon ya da yakma tesisine götürüldüğü bildirilerek, şunlar kaydedildi:
 
"Sağlık kuruluşlarının faaliyetleri sırasında ortaya çıkan atıkların, diğer atık türlerinden daha yüksek oranda enfeksiyon riski taşıyor. Bu kapsamda tıbbi atıkların toplanmasında kırmızı renkli özel plastik torbalar kullanılıyor. Tıbbi atıkların taşınması özel dizayn ve imal edilmiş araçlarla yapılıyor. Türkiye'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde belediyelerce işletilen ya da işlettirilen 46 sterilizasyon ile bir yakma tesisi bulunuyor."
 
TRT Haber 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.