35 bin kişi kamuda istihdam edilecek

35 bin kişi kamuda istihdam edilecek

35 bin şehit yakını, gazi ve gazi yakını kamuda istihdam edilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, yaptığı açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Edilecekler Hakkında Yönetmeliğin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Yönetmeliğin, şehit yakını, gazi ve gazi yakınları, vazife ve harp malülleri ile terör mağduru sivil vatandaşların istihdamını düzenlediğini anlatan İslam, şöyle devam etti:

"İnşallah işlemlere hemen başlıyoruz ve 2015'e kadar 35 bin hak sahibini kamuda istihdam edeceğiz. Kendisinin hak sahibi olduğunu bilen kişilerin bakanlığımıza direkt başvurmaları gerekmiyor. İl müdürlüklerimize başvurarak işlemleri başlatabilirler. Müracaatlar alındıktan sonra, müracaat edenlerin hangilerinin hak sahibi olduğu ve nasıl yerleştirilecekleri konusunda detaylı bir çalışma yapılacak. Bu çalışma biter bitmez, peyder pey atamalar yapılmaya başlanacak. 2015 sonuna kadar yerleştirmeleri yapacağız."

Şehit yakını, gazi ve gazi yakınları, vazife ve harp malülleri ile terör mağduru sivil vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarına atanmalarında herhangi başka bir koşul aranmayacağına işaret eden İslam, şunları kaydetti:

"Malüller, bir haktan faydalanabilecek, şehit yakını ve gaziler iki hakka sahip olacak. Şehit veya gazinin varsa eşi ve çocuğu için bir hak var ve devredilemez bir hak. Eğer şehit yakını ve gazinin eşi ve çocuğu varsa onlardan biri bir haktan faydalanacak. Buna ilave olarak anne, baba ve kardeşlerinden birine de bir hak var. Onlar da bu haktan faydalanacak. Ailede toplamda 2 hak kullanılabilecek. Vazife malüllerinde ise 1 hak var."

İslam, düzenleme ile sivil terör mağdurları, harp malülleri ve vazife malülleri de kamuya yerleştirmeden ilk kez yararlanacağını bildirdi. 

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.